Tweedaagse van de Verbinding

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders gaat weer de stad in. Tijdens de ‘Tweedaagse van de Verbinding’ op donderdag 6 juli en vrijdag 7 juli 2017 legt zij (gesplitst of voltallig) 20 bezoeken af. Hiermee wordt het college geïnformeerd over het reilen en zeilen in de stad bij en door ondernemers, instellingen, verenigingen en scholen.

Zo bekijken Ed Anker, gemeentesecretaris Ingrid Geveke en Nelleke Vedelaar één van de nieuwste aanwinsten op het gebied van vrijetijdsbesteding; Rebound World Trampolinepark. Jan Brink, René de Heer en Nelleke Vedelaar halen jeugdherinneringen op bij de Verstoppertjes Arena op Sportpark Marslanden. Ed Anker, Jan Brink en Henk Jan Meijer trekken de wandelschoenen aan voor een wandeling door de uiterwaarden van de Vreugderijkerwaard en laten zich informeren over het project Ruimte voor de Rivier; een waterveiligheidsproject. Ook praten zij bij JobHulpMaatje met oud-deelnemers van de zgn. Jobgroup. Zij delen hun ervaringen en vertellen welke stappen zij gezet hebben in het zoeken naar werk. 

Welke maatschappelijke ondernemers vinden een plek op de voormalige WEZO-locatie in Herfte? En welke plannen zijn er voor de leegstaande kassen en de zonneweide? Ed Anker, Ingrid Geveke en Henk Jan Meijer krijgen antwoord tijdens een locatiebezoek. Ingrid Geveke en Nelleke Vedelaar kruipen weer in de schoolbanken; bij Supernova. Een basisschool geopend in november 2016 waar elk kind zijn eigen leerroute heeft. Donderdag tussen de middag fietst het college, samen met bewoners, langs gerealiseerde projecten van de pilot Vitaal Assendorp. Een pilot om samen met wijkbewoners de leefbaarheid en inrichting van de wijk te verbeteren. Ook ondernemend Zwolle staat op de agenda. Ingrid Geveke, Henk Jan Meijer en Nelleke Vedelaar bezoeken Hordal Machinefabriek. Het college is vrijdag tussen de middag te gast bij het Polymer Science Park en praat met bedrijven over circulaire economie (kringloopeconomie). Hoe zorg je ervoor dat het waardevols dat er is in omloop blijft. De laatste Tweedaagse van 2017 is in oktober.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Is dit hetzelfde als de kennismakings bezoeke? Ik vraag mij af of de politiek van vandaag nou niets beyets heeft te doen.
  Btw die verstop manifistatie os onlangs gesloopt. Daar valt nog het eea te verbinden lijkt mij zo.
  Een mooi werkbezoek laten we maar zeggen


  ⚠️ Meld

 2. Het woord “verbinden” is erg trendy, tenminste het wordt veel gebruikt. Maar betekent het ook nog steeds iets, en zo ja, wat eigenlijk? 😮


  ⚠️ Meld

 3. Waar termen als Verbinden en Participatie opduiken betekent het dat men op z’n hoede moet zijn. Oftewel je gaat meer betalen voor iets of je krijgt minder voor het zelfde. Kortom, het wordt minder.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.