Project ‘Vitaal en Veilig Thuis’

Zwolle – Voor het project Vitaal en Veilig Thuis zijn wij op zoek naar vrijwilligers die op huisbezoek willen bij de 67-plusser in Zwolle. Tijdens dit huisbezoek staat de veiligheid in- en om huis centraal, evenals het welzijn van de wijkbewoner. Hoe zit iemand erbij, heeft men een sociaal netwerk, zijn de financiën op orde, heeft men behoefte aan ondersteuning of kan men alles zelf nog? Dit zijn enkele voorbeelden die bijdragen aan het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Hierbij is het van belang zo lang mogelijk vitaal te blijven. Zowel op het fysieke, psychische als sociale vlak. Veel ouderen hebben vaak ‘kleine’ beperkingen: fysieke, cognitieve en emotionele vaardigheden zijn achteruitgegaan.

Tijdens het huisbezoek gaat de vrijwilliger met de wijkbewoner in gesprek, wordt de thuissituatie in kaart gebracht d.m.v. een huisscan/vragenlijst. En tevens kan de vrijwilliger gelijk voor een doorverwijzing zorgen, naar een van de partners van het project. Naast het huisbezoek heeft de wijkbewoner de mogelijkheid om deel te nemen aan een fittest, valtraining en/of (beweeg-) activiteiten, om zo het zo lang mogelijk vitaal blijven te stimuleren.

Vitaal en Veilig Thuis werkt nauw samen met diverse partners uit Zwolle, zoals fysiotherapeuten, thuiszorgorganisaties, de politie, de brandweer, het ziekenhuis, sport- en beweegaanbieders, kaderhuisarts ouderen en de gemeente.

Wij zoeken vrijwilligers:
– Met een sociaal, betrouwbaar en spontaan karakter;
– Waar wij goede afspraken mee kunnen maken;
– Affiniteit met de doelgroep 67+;
– Met inlevingsvermogen en makkelijk een gesprek kan voeren; – (minimaal) 1 dagdeel per week beschikbaar is;
– Verklaring Omtrent Gedrag (wordt aangevraagd);
– Bereid is een cursus van 3 á 4 dagdelen te volgen.
– Met computers kan werken;

Belangstelling? Dan willen we graag met u kennismaken! Neem contact op met WijZ, Marloes Holterman of Linda Schwering 038 – 8 515 700 of via e-mail: vvt@wijz.nu

Artikel delen: