Ontmoetingshuis Moderne Devotie breidt uit

Zwolle – Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie gaat na de zomer uitbreiden. Afgelopen februari is het Ontmoetingshuis gestart in de Grote Kerk met gemeenschapsmaaltijden en gespreksavonden rond thema’s vanuit het wereldbekende boek de Navolging van Christus van Thomas a Kempis. Het doel is vooral om mensen in aanraking te brengen met de Moderne Devotie en haar gedachtengoed en om een doorvertaling te maken naar de tijd van nu.

De maaltijden voor die avonden werden goed, eenvoudig en lekker, verzorgd door de keuken van Het Vliegend Paard. Zo is er een relatie gegroeid tussen Het Vliegend Paard en het Ontmoetingshuis Moderne Devotie. Vanuit die samenwerking is het idee ontstaan om ook gespreksavonden, gemeenschapsmaaltijden en korte vieringen in het Vliegend Paard te laten plaatsvinden. Naast de gemeenschapsmaaltijden, lezingen en vieringen in de Grote Kerk. De eerste avond in het Vliegend Paard start 19 september.

Lezingen rond Moderne Devotie vinden dan vooral in de Grote Kerk plaats, gekoppeld aan het Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Met thema’s zoals overgave, rust, onderscheiden van goed en kwaad hoopt het Ontmoetingshuis ook studenten te trekken. De Moderne Devotie beoogt ook om juist de verschillende leeftijdsgroepen met elkaar in gesprek te brengen, omdat ze veel van elkaar kunnen leren.

In 2018 hoopt het Ontmoetingshuis Moderne Devotie in te kunnen trekken in de Theodorakapel bij de Nieuwe Haven. Ze zijn daar nu nog bezig met nieuwbouw en verbouwingen.
Voor informatie: info@ontmoetingshuismodernedevotie.nl / tel. 06-28987955.

Per 20 juli 2017 is onze website in de lucht. Daar vindt u meer informatie en ook kunt u zich via de website opgeven voor deze ontmoetingsavonden. www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl.  

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Terecht opgemerkt Zwollee, kwestie van maak je punt.
  Heb ik geleerd op de media training.

  Uitwijdingen en inwijdingen zijn voor suffies.
  Pak religie keihard aan.
  Da’s mijn idee van hoe de wereld een betere wereld zou
  kunnen zijn.  ⚠️ Meld

 2. Dan zou je kunnen besluiten naar Noord Korea te verhuizen?
  Daar doen ze precies wat jij voorstelt, dan kun je genieten.


  ⚠️ Meld

 3. Ok, Zwollee; ’t is misschien ook wel een goed idee dat ik aan jou vraag wat jij ervaart bij goed nut aan religie. Laat weten.
  Ik krijg de indruk dat je religie ongeveer op ’t nivo van de zwarte pieten discussie in Zwolle ziet 🙂
  Lekker in je domste zwolse velletje ?  ⚠️ Meld

 4. Weleens gehoord van ‘leven en laten leven’, Hikje? Waarom maak jij je zo druk om hoe anderen hun leven inrichten? Behalve de zondagssluiting is er toch weinig waarmee ze jou dwarszitten? Of wil je je eigen levensfilosofie algemeen geldend maken? Ik voorspel dat je dat nooit gaat lukken.


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door Hikje, op 6 juli 2017 20:27
  Ik denk hels simpel hoor.
  Oprotten met religie.

  Wat heb ik genoten in Heerde bij de Baghwan, jammer dat het opgedoekt is. Dat was grandioos, elke nacht feest.:D


  ⚠️ Meld

 6. Hmm, herinner me wel vanuit het nieuws ‘ Baghwan in Heerde ‘,
  daar huppelde een BELANGRIJK persoon verkleed als kip rond als ik me goed herinner.
  Is dat ook religie ? Achja weetjewat, ’t is ook religie wat mij betreft. Alle religies zijn welkom.

  En OhOhOh, wat lees ik van Rietpluim, ff op wikepedia gezocht:
  Een seksclub gevestigd op de Amsterdamse Wallen aan de Oudezijds Voorburgwal presenteerde zichzelf als “De Kloosterorde der Zusters van Sint Walburga, Sectie Nederland” (hierna: Sint Walburga), en stelde een zelfstandig onderdeel te zijn van het kerkgenootschap de Kerk van Satan. Tot de ??godsdienstuitoefening?? van Sint Walburga behoorde het aanbieden van seksshows.

  Nouja, da’s ook religie wat mij betreft.

  Als je het goed bekijkt is alles eigenlijk een kwestie van
  religie. Of nouja, fatsoen en boerenverstand.

  Lezende ‘ gemeenschapsmaaltijden en gespreksavonden ‘ van de moderne dovotie, krijg ik echt serieuze twijfels bij die club.

  ‘gemeenschapsmaaltijden ‘ ????

  Ik stel wel eens een vraagje of wat, besef ik. Ook vraagjes waarop ik het antwoord niet wil weten.

  @Rietpluim overigens, ranzig.  ⚠️ Meld

 7. Tja, die Hikje is nog fanatieker in z’n eigen “geloof” dan de meest verstokte Jehova’s getuige. Het zou verboden moeten worden:)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.