Mogelijke nieuwbouw WRZV hallen

zwolle – De WRZV hallen op Voorsterpoort zijn belangrijk voor vele sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen in Zwolle. Maar de huidige accommodatie is gedateerd en het onderhoud is matig tot slecht. Daarom onderzoekt het college van B en W diverse toekomstscenario’s voor de hallen; van renovatie tot nieuwbouw van een nieuw complex naast het Kamperlijntje en de Blaloweg.

De WRZV sporthallen worden door verschillende sportclubs, maatschappelijke verenigingen en scholen gebruikt en hebben een belangrijke rol in de sociale gemeenschap van Zwolle. Om het complex ook in de toekomst die rol te laten vervullen heeft het stadsbestuur onderzoek laten doen naar de toekomst van de accommodatie en de haalbaarheid van drie scenario’s: renovatie van het bestaande complex, sloop en nieuwbouw op de huidige locatie en nieuwbouw op een locatie elders in de stad. Daaruit blijkt dat zowel renovatie als nieuwbouw op de huidige plek te weinig ruimte biedt om alle wensen van gebruikers én het parkeren goed op te kunnen lossen. 

De voorlopige conclusie is dat nieuwbouw voor de toekomst het beste scenario is. Daar hangt wel een stevig prijskaartje aan, maar nieuwbouw biedt een goede oplossing voor alle gebruikers, met voldoende parkeerruimte voor auto´s en fietsen. Wanneer nieuwbouw in beeld komt, is er een voorkeur voor de voormalige Beers Storklocatie, naast het Kamperpad en het Kamperlijntje. Het college wil voor deze locatie een voorstel uitwerken. Daarbij wordt ook aangegeven wat nieuwbouw betekent voor de beschikbaarheid van dit terrein voor evenementen en de herontwikkeling van de huidige locatie.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. PvdA, GroenLinks en het CDA willen dat er gekeken wordt naar een locatie in Dieze voor de nieuwbouw van de WRZV hallen. De gemeente Zwolle wil 9 miljoen euro uittrekken voor de nieuwbouw van de WRZV ??(bron: ZwolleNu.nl)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.