Binnenstadmanager aangesteld

Zwolle – Gemeente en ZwolleFonds hebben Inge Maas aangesteld als binnenstadmanager. Zij wordt het centrale aanspreekpunt voor ondernemers en gemeente. De binnenstadmanager verbindt, enthousiasmeert en organiseert ondernemers en gemeente om gezamenlijke ambities te realiseren.

Door te zorgen voor meer verbinding en afstemming tussen publieke en private partijen wordt de daadkracht versterkt om initiatieven te realiseren in de binnenstad. nge Maas kent de Zwolse binnenstad goed. Zij heeft veel ervaring met de begeleiding en ondersteuning van evenementen, waaronder Koningsdag 2016.

Binnenstadmanagement
Naast de aanstelling van de binnenstadmanager wordt gewerkt aan verbreding van het binnenstadmanagement. Onder voorzitterschap van de burgemeester gaan vertegenwoordigers van de binnenstad ondernemers, vastgoedeigenaren en de culturele en onderwijssector op strategisch niveau samenwerken aan een aantrekkelijke en levendige binnenstad.
De binnenstadmanager is secretaris en organisator van dit overleg dat twee á drie keer per jaar plaats gaat vinden.

Evaluatie
De binnenstadmanager is actief in 2017 en 2018. In het laatste kwartaal van 2018 evalueert de gemeente de inzet van deze functie en de cofinanciering van activiteiten van ZwolleFonds.

 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. O nee niet weer het woordje “Verbindt”. Hopelijk heeft ze wel een verbandtrommeltje in haar standaarduitrusting.


  ⚠️ Meld

 2. Het bewijs van onvermogen van dit stadsbestuur etaleren ze door het steeds verder uitbreiden van de groep zwaar betaalde zelfbenoemde experts welke nu met een oplossing van een probleem moeten komen die niet door de overheid te sturen is.
  Verlaging van de belastingen die kleine ondernemers moeten ophoesten zou een betere oplossing zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Het zou erg goed zijn voor het personeel van vele ondernemers om de zondagsrust te waarborgen want alles moet in deze maatschappij al zo snel snel snel en laten we Zwolle de winkels op zondag ( de dag des Heren ) DICHT.
  Als je dan toch wilt winkelen kan dat via internet of in Hattem Kampen Dalfsen Meppel ik noem maar wat.  ⚠️ Meld

 4. Het zou erg goed zijn voor het personeel van vele ondernemers om de woensdagsrust te waarborgen want alles moet in deze maatschappij al zo snel snel snel en laten we Zwolle de winkels op woensdag ( niet de dag des Heren, we hebben tenslotte godsdienstvrijheid en scheiding van Kerk en Staat ) DICHT.
  Als je dan toch wilt winkelen kan dat via internet of in Hattem Kampen Dalfsen Meppel ik noem maar wat.


  ⚠️ Meld

 5. @Der Kaiser; Waarom moet dat dan per se de zondag zijn? Dit is juist de dag waarop mensen even de stad in willen en vaak dingen kopen die ze op een andere dag niet kopen, dus extra voor de ondernemers. En de dag des Heres is een achterhaald iets, alsjeblieft zeg, laat mensen lekker doen wat ze willen, je hoeft niet te winkelen op de zondag als je het niet wilt hoor.

  Laat wat mij betreft lekker de winkels dicht op de maandag, dat doen veel restaurants en andere winkels ook, is dan weer iedereen blij…!?

  En wat betreft de binnenstadsmanager; Tja, verbinden en enthousiasmeren, dat zijn weer lekker vage en subjectieve begrippen. Ze komt in ieder geval uit Zwolle, dus dat is een positief iets, maar ik ben heel benieuwd wat we nou concreet aan de binnenstadsmanager gaan hebben.

  Gooi de gracht open op de Melkmarkt of herbouw de toren van de Grote Kerk/Sint-Michaëlskerk. Dat kost wel heel wat meer, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je er veel toeristen bij krijgt en dat is toch wat je doel is uiteindelijk.  ⚠️ Meld

 6. @Historischbesef, Een binnenstadsmanager die in 2 jaar 4 ton moet kosten voor een vaag omschreven doelstelling is toch wel iets te veel van het goede. Daarbij komt dat als voorbeeld te nemen Amsterdamse retailondernemers helemaal niet zitten te wachten op toeristen met uitzondering van fastfood en enkele daghorecazaken. Waarom zul je dan denken dat dat in Zwolle wel het geval is.


  ⚠️ Meld

 7. @ikke; Ik vind het ook veel teveel geld voor iemand waarbij het doel subjectief is en het ook moeilijk te toetsen is.

  Daarnaast denk ik dat je het toerisme in Amsterdam niet kunt vergelijken met die in Zwolle. Amsterdam is werkelijk overspoeld met toeristen de laatste jaren, je vindt er amper meer iemand die Nederlands praat en zo gek is het in Zwolle nog niet, dus ik denk dat Zwolle nog wel wat extra (buitenlandse) toeristen kan gebruiken die ook veel geld uitgeven, zoals Duitsers en Chinezen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.