Fietsenrekken station Zwolle verplaatst

Zwolle – De gemeente Zwolle verplaatst eind augustus 2017 een deel van de fietsenrekken aan de zuidzijde van het station Zwolle, aan de Hanzelaan. Daarmee maakt de gemeente ruimte voor het nieuwe busstation en de keerlus voor taxi’s.

fietsenrekken_aan_de_hanzelaan.jpg

In het najaar 2017 start de gemeente met de aanlegwerkzaamheden van het nieuwe busstation aan de zuidingang van het station. Daarvoor vinden in de zomer 2017 verschillende voorbereidende werkzaamheden plaats. De dubbellaagse fietsenrekken die nu aan de oostzijde van de reizigerstunnel staan krijgen nieuwe plek achter de huidige fietsenrekken aan de westzijde van de reizigerstunnel. Daarnaast worden de toegangen naar de fietsenrekken vanaf de Hanzelaan en het stationsplein aangepast. Volgende week plaatst de gemeente voor de fietsers een aankondiging om aan te geven welke fietsenrekken wanneer worden verplaatst. Eigenaren van de fietsen krijgen de tijd om hun fiets in een rek te plaatsen die blijft staan. In de vakantieperiode verwacht de gemeente dat er voldoende stallingsruimte is voor de fiets. Indien nodig zorgt de gemeente voor extra vrije fietsenstallingen aan de westzijde van Hanzelaan. 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Taupe, je bent de zwakste schakel, daaag!!

  Het zou tijd worden dat de bussen naar de achterkant gaan, is toch ook de meest logische oplossing, aan de voorkant zorgt het al jaren voor een drukte wat niet hoeft. Mooi dat het nu echt gaat gebeuren.


  ⚠️ Meld

 2. Zielig zie ik taupe achter de geraniums zitten en z’n stukjes schrijven. Z’n vrouw wordt te vaak genoemd denk dat ‘ie lonely taup is:D
  Een ieder z’n mening hangt als bordje boven de deur 😀
  Ga tevreden door taup >:(


  ⚠️ Meld

 3. Uit dit bericht is me erg onduidelijk welke fietsenstalling waarnaartoe verplaatst gaat worden. Wil niet graag voor verrasssingen staan als ik met de trein meemoet.


  ⚠️ Meld

 4. De dubbellaagse fietsenrekken die nu aan de oostzijde van de reizigerstunnel staan

  Dat zijn dus de rekken rechtsonder in de foto.
  Maar geen nood:

  Volgende week plaatst de gemeente voor de fietsers een aankondiging om aan te geven welke fietsenrekken wanneer worden verplaatst.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.