Het Nieuwjaarsconcert valt vroeg dit jaar

Zwolle – Het traditionele Stadsfestival Zaterdagavondconcert vindt dit jaar plaats op het Noordereiland, naast Theater de Spiegel. Het Orkest van het Oosten en Steef de Jong maken speciaal voor deze zesde editie een nieuw programma en steken het traditionele Weense Nieuwjaarsconcert met veel humor in een nieuw zomers jasje!

Op het programma van dit Zomers Nieuwjaarsconcert staan naast werken van Offenbach alle grote hits van Johann Strauss, zoals de Tritsch-Tratsch Polka en An Der Schönen Blauen Donau. En natuurlijk zal de avond worden afgesloten met een daverende Radetzky Mars. Ook dit jaar kan het publiek meezingen, dansen en met een eigen bootje aanleggen, om te genieten van het concert. Voor oliebollen wordt gezorgd! 

Steef de Jong, theatermaker en groot fan van Strauss, voorziet het geheel op zijn eigen, onnavolgbare manier van commentaar. Alle elementen van het traditionele nieuwjaarsconcert komen voorbij. Aldus gaat de Jong op zoek naar het verhaal achter deze Armin van Buren van de 19e eeuw.
Steef de Jong maakte eerder al de succesvolle voorstellingen Straussvogel en Ludwig, en oogstte het afgelopen seizoen samen met Alex Klaasen veel sterren voor hun voorstelling Modern Art Revue. Later dit jaar is de Jong op de Parade te zien met zijn nieuwe voorstelling Groots en Meeslepend.
   
Het Stadsfestival is de plek om te ont-moeten. Elkaar, de makers van de kunsten en wellicht jezelf. Het festivalterrein bevindt zich dit jaar op een andere locatie: het Noordereiland, naast Theater de Spiegel. Een bruisende ontmoetingsplek vol met theatertenten. Én met een groot podium waarop plek is voor het grote symfonisch orkest van Overijssel: het Orkest van het Oosten.
Mis het Zomers Nieuwjaarsconcert niet!

Zomers Nieuwjaarsconcert: zaterdag 2 september, aanvang: 20:00 uur

Het zaterdagavondconcert is gratis toegankelijk, als aftrap van een nieuw cultureel seizoen.

Stadsfestival.nl : 31 augustus tot 3 september.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Waarom zonde? Daar was het helemaal vol, en konden veel mensen niet of beperkt genieten van de voorstelling. De nieuwe plek heeft veel meer ruimte, en is overzichtelijker. Alles is nu ook nog eens mooi dicht bij elkaar. Ik vind het een prima idee om het op de nieuwe locatie te houden. Heb je gezien hoe mooi het daar is geworden?


    ⚠️ Meld

  2. Het was prachtig. En ik ben heel blij met deze nieuwe locatie, veel meer mensen konden het nu zien, op de grond zitten op stoeltjes enz. Voor mij mag deze locatie blijver, Topper.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.