Renovatie Park de Wezenlanden in volle gang

De renovatie van Park de Wezenlanden is goed op stoom. Zo blijkt uit de voortgangsrapportage die het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad heeft gestuurd. In 2010/2011 is de bedoeling dat de renovatie helemaal klaar is. Verantwoordelijk wethouder Hennie Kenkhuis: ‘In 2004 was het park nog in deplorabele toestand en moet je nu eens kijken. Er is flink gewerkt en straks wordt het nog mooier. Het Central Park van Zwolle!’

Het manifestatieterrein is inmiddels twee jaar in gebruik voor grote en kleinere festivals. De onderdoorgang van het provinciehuis en de nieuwe trap naar het manifestatieterrein hebben de toegankelijkheid van het park aanzienlijk verbeterd. De skatebaan wordt volop gebruikt en wordt volgend jaar nog vervolmaakt.

In 2008 wordt de toegankelijkheid van het park verder verbeterd, ook voor minder validen. De vorm van de doorsteek vanuit de dierenweide naar het park is nu al in het terrein te zien. Er komen nieuwe paden over de dijken en er komt een extra brug naar het eiland. Op de plek van het toekomstige nieuwe avontuurlijk speelterrein worden nu eerst, ondergronds,  bergbezinkbassins aangelegd. Van deze extra opvang van rioolwater is straks niet meer van te zien.

Ook wordt verder gewerkt om verschillende terreinen in de kanalenzone geschikt te maken voor bijzondere bloemen en planten, zoals de Kievitsbloem en de Rietorchis. De dit najaar per ongeluk ontstane beschadiging van een deel van die waardevolle begroeiing is inmiddels hersteld volgens de wens van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het park krijgt een fleuriger aanblik door de aanleg van de bloementuin naast het manifestatieterrein. Deze werkzaamheden zijn nu in volle gang.

Daarnaast wordt onderzocht hoe de verbinding tussen de wijken Wipstrik en Assendorp verbeterd kan worden. Dit zal in nader overleg met de Adviesgroep, Woonbotenoverleg Zwolle en omwonenden komend voorjaar worden verkend. 

Kroon op het werk moet het te realiseren horecapaviljoen worden. Het komt schuin achter het manifestatieterrein, in het verlengde van de bloementuin met een terras aan het water. De komende periode worden de plannen hiervoor verder ontwikkeld.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Ik twijfel er niet aan dat het en aardig park blijft met veel distraktie.
  Maar we hopen toch allemaal dat we nog weer echte winters krijgen en dat we daar weer heerlijk onze rondjes kunnen rijden.
  Dus s.v.p. geen blokkade’s in het rond lopende water.
  Vr Gr Henk

 2. ja, de verbinding assendorp naar de wipstrik.
  er was al veel last van scheurende scooters in het park.
  de racebaan is nog verbeterd.

  denk dat een horecapaviljoen nooit levensvatbaar zal zijn en hoor dit ook van andere parkbezoekers.

  straks kan het niet uit en krijgen we bruiloften en partijen.
  zal er ook parkeergelegenheid moeten komen, ook leuk voor de doordeweekse ballonvluchtbezoekers.

  ja, centralpark van zwolle,
  vrijplaats voor scooters en vrijparkerende auto’s.

  de dam voor de zware werkmachines is alweer weg en verder knapt het park er wel vanop.

  toch zijn er veel vraagtekens over door ambtenaren bedachte plannen, leuk bedacht, kijk maar naar het vlot voor die kinderen kunnen gebruiken om het water over te steken, zal vast door boefjes worden vernield, in de fik met dat ding.
  horecabedrijfje?? s’avonds niemand meer aanwezig, raampjes stukgegooid?

  kijk maar hoeveel drankflessen er kapot liggen nadat jeugd s’avonds in het park zit.

  succes.

Reageer