Keltische bomenwandeling in het Engelse Werk

Zwolle – De stichting Zwolle, stad aan het water heeft een boekje uitgegeven over een Keltische Boomwandeling in het Engelse Werk. Het boekje is geschreven door de Zwolse historicus en publicist Girbe Buist en de titel is "Boomkarakters in het Engelse Werk; dit zeggen bomen over jou en je buren".

keltische_boomkalender.jpg 

In deze publicatie wordt nader ingegaan op de culturele en cultuurhistorische betekenis van een aantal boomsoorten, dat in stadspark het Engelse Werk bij Zwolle groeit. Daarbij is gekozen voor de 13 bomen en struiken van de Keltische Boomkalender. Volgens deze boomkalender wordt je karakter namelijk bepaald door de boom of struik, die over je geboorteperiode heerst. De eigenschappen van deze levensboom hebben een sterke invloed op je persoonlijkheid, gedrag en levensloop. De Keltische boomkalender onderscheidt hierbij 13 bomen en struiken, die corresponderen met even zoveel menstypen.

Boomkarakters
In het boekje ontdek je welke boom of struik bij je hoort. Ook kun je lezen welke rol je levensboom heeft gespeeld in onze volksgeneeskunde en folklore. Met behulp van de opgenomen wandeling en plattegrond van het Engelse Werk kun je er bovendien achter komen waar je levensboom zich in het stadspark bevindt.

Het boekje is tot stand gekomen dankzij subsidies uit het Buurtcultuurfonds van de Stadkamer, de Stichting Gasthuizen en de Stichting tot algemeen nut Zwolle. Aanleiding voor de publicatie is het project "bomen met de buren", dat via natuuractiviteiten de onderlinge contacten van de inwoners van de wijk wil bevorderen. Het boekje kost vijf euro en is verkrijgbaar bij de Creatieve Coöperatie, het Zwolse Balletjeshuis en de Zwolse boekhandels.

Via www.stadswandelingenzwolle.nl  kun je ook een Keltische boomwandeling met de auteur van de publicatie boeken.

KELTISCHE BOOMKALENDER

24 december-20 januari : De initiatiefrijke berk.

21 januari-7 februari : De intuïtieve lijsterbes

8 februari-17 maart: De excentrieke es

18 maart- 14 april: De sensuele els

15 april- 12 mei: De bescheiden wilg

13 mei- 9 juni: De welbespraakte meidoorn

10 juni- 7 juli: De authentieke eik

8 juli- 4 augustus: De integere hulst

5 augustus- 1 september: De handige hazelaar

2 september-29 september: De harmonische braam

30 september-27 oktober: De talentvolle klimop

28 oktober-14 november: Het hartstochtelijke riet

25 november-23 december: De vernieuwende vlier.

 

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Een nietsvoorstellende wandeling van 1 uur voor 18 euro. Niets Keltisch.alleen katholieke fabeltjes. Dit vonden de meeste deelnemers.
    18×18 euro voor 1 uur oppervlakkig geen inhoudelijke vertelling waarbij werd voorgelezen uit een aantekeningen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.