College van B&W bezoekt JobHulpMaatje

Zwolle – Tijdens de ‘Tweedaagse van de Verbinding’ – op donderdag 6 juli – bezochten burgemeester Henk Jan Meijer en wethouder Jan Brink, namens het college van B&W, het project JobHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle. Het doel van dit bezoek was om een beeld te krijgen van het Zwolse JobHulpMaatje-concept.

2017-07-05_bezoek_college_bw_1.jpg 
College van B&W bezoekt project JobHulpMaatje

JobHulpMaatje
Voor Elkaar Zwolle startte vijf jaar geleden met het project SchuldHulpMaatje. Uit de praktijk bleek dat baanverlies één van de veroorzakers was van schulden. Daarom is het project ‘JobHulpMaatje’ gestart. Bij ‘JobHulpMaatje’ onderzoeken werkzoekenden welke baan aansluit bij hun kwaliteiten, talenten en werkervaring. In JobGroups gaan werkzoekenden zeven weken samen aan de slag met thema’s als: wie ben ik, wat belemmert mij, wat kan ik en wat wil ik? De bijeenkomsten kennen een vaste structuur met een mix van ontmoeting, inspiratie en samenwerking.

2017-07-05_bezoek_college_bw_2.jpg
Wethouder Jan Brink in gesprek met een oud-deelneemster van de JobGroup

2017-07-05_bezoek_college_bw_3.jpgBurgemeester Henk Jan Meijer doet het vacaturespel 

Bezoek
Het bezoek van de burgemeester en wethouder had als doel hen een beeld te geven van het Zwolse JobHulpMaatje-concept, met de daarin georganiseerde JobGroups. Het bezoek vond plaats in de Verrijzeniskerk, de locatie waar een van de JobGroups gehouden is. Het programma bestond uit twee delen. Eerst gaf coördinator Suzanne Vonk een korte presentatie over de stichting. Daarna leidde een van de JobGroupleiders een JobGroup-bijeenkomst, waarin oud-deelnemers, de burgemeester en wethouder samen oefeningen deden en met elkaar in gesprek gingen.

Voor Elkaar Zwolle
Stichting Voor Elkaar Zwolle is er voor en door Zwollenaren. Bij de diverse projecten worden vrijwilligers opgeleid en gekoppeld aan Zwollenaren die hulp nodig hebben. Het project SchuldHulpMaatje helpt Zwollenaren met financiële problemen. Het project JobHulpMaatje brengt werkzoekenden een stap dichterbij de arbeidsmarkt. Met een team van inmiddels 60 vrijwilligers ondersteunt Voor Elkaar Zwolle zoveel mogelijk inwoners van Zwolle.

Artikel delen: