Ierse klusjesmannen gesignaleerd in Zwolle

Zwolle – De Ierse klusjesmannen waar het in dit geval om gaat, zijn zogeheten ‘Irish travellers’. Ze maken onderdeel uit van een reizend gezelschap van Ieren. In Nederland zijn er naar het lijkt een paar honderd. Ze reizen in Nederland met werkbusjes en woonwagens van camping naar camping.

Het ‘werk’ van de mannen bestaat uit klusjes aan huis, waarbij mensen vaak veel te veel betalen voor slecht geleverd werk. Op intimiderende wijze weten de Ierse klusjesmannen veel geld los te krijgen bij slachtoffers. Ze zeggen gespecialiseerd te zijn in het impregneren en schoonmaken van voorgevels en tuinpaden.

De moeilijkheid met deze Ierse klusjesmannen is dat de politie weinig tegen hen kan ondernemen. Immers maken goedgelovige mensen aan de deur mondeling afspraken om de werkzaamheden te laten verrichten. Werkzaamheden die weliswaar matig tot slecht worden uitgevoerd, maar die geen aanleiding vormen voor politie-ingrijpen. Dit wordt anders wanneer intimidatie en afpersing aan de orde komen. In die gevallen dient iemand ten allen tijde de politie te bellen.

De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan uw deur komen. Hebt u werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan u het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.

(Ingezonden bericht) 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Dit:

  Op intimiderende wijze weten de Ierse klusjesmannen veel geld los te krijgen bij slachtoffers.

  En dit:

  Dit wordt anders wanneer intimidatie en afpersing aan de orde komen. In die gevallen dient iemand ten allen tijde de politie te bellen.

  Kan de Politie nu wél of níets doen, het klinkt tamelijk tegenstrijdig vind ik.  ⚠️ Meld

 2. Ik word ook elk jaar geintimideerd en afgeperst door de Nederlandse overheid. Als ik dan wat geld betaal zijn ze weer even rustig, dus niets nieuws onder de zon…… en de politie doet helemaal niets…


  ⚠️ Meld

 3. Ieren zijn gespecialiseerd in reli conflicten.
  Ik vertrouw helemaal gene ier.

  ‘Immers maken goedgelovige mensen ‘ …. Puntje puntje

  Ieren zijn erger dan moslims. Moslims hebben een menig
  is ok natuurlijk, wel sober. Ieren zijn wat dat betreft echt
  slecht! God heeft drank uitgevonden om de Ieren aan de
  band te houden 🙂

  Heb ik uit betrouwbare bron vernomen.  ⚠️ Meld

 4. Een paar maanden geleden al aan de deur gehad (Zwolle Zuid) voor impregneren tuinpad. Was trouwens een “aardige Ier”! Vriendelijk bedankt voor aanbod.  ⚠️ Meld

 5. Dat klopt Hikje. En uit een andere betrouwbare (Jeroen Zijlstra) heb ik vernomen dat God zelf een Ier is.

  (…)
  De mist en de regen de eilandmystiek
  Dat maakt een mens dorstig en melancholiek
  En God in de hemel dat is dus een Ier
  En die drinkt met de Wieringers whiskey & bier
  (…)  ⚠️ Meld

 6. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten is niets voor mij. Ik geeft liever meer uit en krijg dan gedegen vakwerk. Geen gesloeber met ietse werklui.
  Ik ben de engelse taal ook niet machtig trouwens.
  Spreken de zigeuners nedetlands?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.