Ontsluitingsweg langs IJssel bij Zwolle komt er

Zwolle – De ‘landelijke’ weg onderlangs de Schellerdijk in Zwolle om de woning in de uiterwaard te ontsluiten komt er. Deze oplossing werd eind vorig jaar door bewoners van het gebied aangegeven aan Waterschap Drents Overijsselse Delta en de gemeente Zwolle. De woning moet opnieuw ontsloten worden, omdat er een grote geul tussen de woning en de Schellerdijk is gegraven voor het project Ruimte voor de Rivier Zwolle.

rolstoelvriendelijk_veerooster.jpg 

Iets verderop komt in de nieuwe weg naar ’t Kleine Veer een vrachtwagensluis om ongewenst (recreatie)verkeer in de uiterwaard tegen te gaan. In de afgelopen tijd werkte het waterschap de plannen uit. Omdat Ruimte voor de Rivier inmiddels is afgerond, gaat de gemeente het uitvoeren. De verwachting is dat de werkzaamheden nog dit jaar plaatsvinden.

ln de uiterwaard wordt op korte termijn ook een veerooster geplaatst in de weg richting ’t Kleine
Veer. Dit veerooster staat los van de gekozen ontsluitingsoplossing en was altijd al voorzien. Het veerooster is nodig om het gebied geschikt te maken voor beweiding door vee. Dit is in lijn met het vroegere Voermanlandschap, genoemd naar de bekende ‘IJsselschilder’ Jan Voerman senior. De man die eindeloze wolkenpartijen, grazende koeien en IJsselgezichten schilderde langs de IJssel bij Zwolle.

Onlangs zijn bij een aantal bewoners en de Fietsersbond vragen gerezen over het veerooster vanwege de veiligheid en toegankelijkheid van het gebied. Het waterschap heeft samen met Rijkswaterstaat en de gemeente Zwolle het plaatsen van het veerooster opnieuw bekeken. Daaruit werd geconcludeerd dat het toch de beste oplossing is voor de combinatie van het beheer van de uiterwaard en het ietsverkeer. Wel worden extra maatregelen genomen. Zo wordt het veerooster rolstoelvriendelijk uitgevoerd en komt er naast het rooster een klaphek. Bezoekers die geen gebruik kunnen of willen maken van het veerooster kunnen dan via het klaphek het gebied in.

 

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Kan je nagaan wat een bestuurlijk oncompetent clubje
  het ‘ Waterschap ‘ is. Nieuws over ‘de woning’.

  Ik zie de humor er ook wel van in. 1 dorpje,
  nee in dit geval 1 persoontje, houdt dapper stand.

  Leuk, ruimte voor de rivier, maar niet in mijn keuken 🙂
  Eens met de bewoner van ‘ de woning ‘.
  Lekker blijven wonen waar je woont. En als de overheid
  of het waterschap plannetjes met je heeft, zowieso de hakken
  echt heel diep het zand.

  Bestuurlijk klopt wat er hier gaande is voor gene ene meter.  ⚠️ Meld

 2. Dat er bestuurlijke problemen zijn , is niets nieuws !Belastingbetaler draait er weer voor op. En zelfs voor slechts 1 bewoner !!!!!!!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.