V.v. Edon vol energie jubileumseizoen tegemoet

Zwolle – De voorbereidingen voor een feestelijk jubileumseizoen bij voetbalvereniging Edon zijn in volle gang. Na een jaar vol geruchten en serieuze zorgen over het voortbestaan van de voetbalclub zit iedereen vol energie om het 80-jarig bestaan groots te vieren. De herenteams voor aankomend seizoenen zijn bijna vol. En er is zelfs weer een dameselftal te bewonderen op het nostalgisch sportpark aan de Weteringkade in Zwolle.

edon2_-_berkum6-2.jpg

Niemand kon het zich voorstellen: Nooit meer voetballen bij de club met de vierkante houten doelpalen en tussen de eeuwenoude bomen. Toch scheelde het niet veel of deze historierijke vereniging had de 80 jaar niet volgemaakt. Het eerste elftal vertrok en het veld was er slecht aan toe. Commissie ‘Toekomst’ schetste de leden verschillende scenario’s, maar niemand kon het over zijn hart verkrijgen om voor het opdoekscenario te gaan. Wel kwam het besef dat er dan doorgepakt moest worden. En dus werd het veld aangepakt, de accommodatie werd opgeknapt tijdens de klusdag en er worden nieuwe sponsoren geworven. Als klap op de vuurpijl meldde zich ook nog een damesteam aan. Dit team kan overigens nog wel wat vrouwkracht gebruiken.

Aankomend seizoen zal in het teken staan van het 80-jarig jubileum. De dames zullen in september het openingsfeest voor hun rekening nemen. 10 november 2017 is de daadwerkelijke verjaardag van de club, die ontstaan is uit de personeelsvereniging van het toenmalige energiebedrijf. Het jubileumweekend zal dan afgetrapt worden met de wedstrijd Oud PEC Zwolle – V.v. Edon. Op zaterdag 11 november 2017 zullen alle teams, omringd door festiviteiten, thuis spelen. Kortom, v.v. Edon zit vol energie.

Artikel delen:
Reacties 18
  1. Kijk, dát is nog eens een mooi artikel. Succes Edon met jullie verdere bestaan en we kijken uit naar een zeer gezellig 80-jarig (!) jubileumfeest!;);):D:D:):)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.