Nieuwe directeur Hogeschool Viaa

Zwolle – Wilfred de Vries is per 1 januari 2018 de nieuwe directeur van de Educatieve Academie van Hogeschool Viaa. De christelijke hogeschool uit Zwolle heeft in De Vries een ‘verbinder’ gevonden die een groot hart heeft voor het onderwijswerkveld. Hogeschool Viaa was op zoek naar een nieuwe directeur vanwege het aankomend pensioen van de huidige directeur: dr. Jaap Modderman.

wilfred_de_vries.jpg

Wilfred de Vries (1966) woont in Zwolle, is getrouwd en heeft 4 kinderen. Hij is momenteel werkzaam als algemeen directeur bij schoolvereniging Rehoboth; een scholengroep waar de Educatieve Academie nauw mee samenwerkt. Jacob Schaap, voorzitter van het college van bestuur van Hogeschool Viaa ziet in De Vries een directeur die het basisonderwijs van binnenuit kent: "Wilfred is zelf leerkracht, directeur en schoolbegeleider geweest en heeft ervaring opgedaan als interimmanager bij verschillende scholen. Op dit moment is hij algemeen directeur bij schoolvereniging Rehoboth. Wilfred heeft in al die functies direct binding weten te houden met leerkrachten en met leerkrachten in opleiding. In zijn functie als bestuurder bij Rehoboth gaat hij er in alles voor om kwetsbare kinderen met open armen in het onderwijs te ontvangen. Daarin voelt hij dezelfde gedrevenheid als leerkrachten hebben: het gaat om het kind. Ik ben heel blij dat Wilfred onze hogeschool komt versterken. Hij is een ‘verbinder’ die vanuit een nauwe samenwerking met onze werkveldpartners wil gaan voor een pabo van de beste kwaliteit." 

 

De Vries ziet ernaar uit om bij Hogeschool Viaa aan de slag te gaan: "Ik ken Hogeschool Viaa omdat we als scholengroep nauw met de Educatieve Academie samenwerken. Het is een hogeschool en een pabo waar men studenten opleidt vanuit een persoonlijke betrokken houding. Ik zie het als een groot voordeel dat ik nu aan de kant van de opleiding verder mag werken aan het uitbouwen van de verbinding tussen opleiding en werkveld. Voor mij is leidend dat in het basisonderwijs het kind centraal moet staan. Kinderen verdienen de beste meesters en juffen en als Hogeschool Viaa hebben we de taak om die leraren voor het basisonderwijs op te leiden. Mijn droom is dat basisscholen per se studenten van Hogeschool Viaa willen benoemen als leerkracht. Omdat daar bedreven en gedreven leerkrachten vandaan komen die kinderen laten ontdekken wat ze kunnen en waartoe ze er zijn."

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ja het woord “Verbinden” wordt veel gebruikt in Nederland, pak hem beet sinds een jaar of 10.
  Het klinkt mij een beetje als management taal in de oren, misschien hebben ze allemaal dezelfde cursus gevolgd. Of is het woordje cursus ouderwets?
  Een “stukje teambuilding in een inspirerende omgeving buiten je comfort zone” klinkt al moderner.

  Desondanks wens ik deze nieuwe directeur veel succes in zijn nieuwe baan.


  ⚠️ Meld

 2. Beroepsbestuurders weten niks en kunnen niks. Een ziekenhuis leiden kunnen ze net zo goed – of slecht – als een hogeschool of een verzekeringsmaatschappij, al hebben ze nog nooit een pleister geplakt, les gegeven of een verzekering verkocht. Dan is kretologie het enige waarmee je je nog kunt onderscheiden… Je gaat al die mensen die wél iets weten en kunnen met elkaar “verbinden” en dat doe je zó goed dat je wel tig keer zo veel mag verdienen als zij, terwijl zij het echte werk doen.

  Desondanks wens ik deze nieuwe directeur veel succes in zijn nieuwe baan.


  ⚠️ Meld

 3. @RietPluim
  Mee eens, de eerlijkheid gebied me in dit geval wel te zeggen dat deze hardcore verbinder pur sang, vroeger zelf ook voor de klas heeft gestaan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.