JenaXL zet zich in voor de maatschappij

Zwolle – JenaXL heeft zich ingezet om op 14 juli in iets nuttigs te doen in Zwolle. Van voedsel inzamelen voor de Voedselbank tot het opknappen van een kinderboerderij, de leerlingen van JenaXL zetten zich in voor het maatschappelijke project.

Zo’n 90 leerlingen hebben actie ondernomen om samen met hun docenten zoveel mogelijk voedsel in te zamelen voor de voedselbank. Ze zijn langs huizen en naar supermarkten gegaan. In totaal zijn er meer dan 40 kratjes ingezameld. Daarnaast voerden de leerlingen andere activiteiten uit zoals schilderen in de speeltuin, onderhoudswerkzaamheden bij Sportpark de Marslanden en bij de Vogellanden.

Alle leerlingen en het personeel van JenaXL deden mee aan de maatschappelijke stagedag. Leerling Michelle Aarninkhoff heeft vandaag geholpen om de kinderboerderij op te knappen. Michelle: ‘Ik heb de dieren verzorgd en opgeruimd. Het zag er veel schoner uit en het onkruid was weg, dus ik heb echt het gevoel dat ik wat bijgedragen heb. De mensen daar waren erg dankbaar’. May Alkhayrat, leerling uit 3 vwo zit in de organisatie van het voedsel inzamelen. ‘We hebben de indeling gemaakt wie waar heen gaat en we waren het centrale punt als er vragen waren. Uiteindelijk ontvingen wij het voedsel op JenaXL en hebben dat in kratjes gedaan.

JenaXL is een school voor voortgezet onderwijs die werkt volgens het Jenaplanconcept, in een sfeer waarin je je thuis voelt. De docenten stimuleren leerlingen zelfstandig en zelfbewust te worden. Leerlingen op JenaXL doen veel kennis op, maar ze leren ook hoe ze het beste kunnen studeren en hoe ze van en met elkaar kunnen leren.

Artikel delen: