Twaalf jaar cel wegens moord op Zwollenaar Pruntel

Een familie uit Almelo is dinsdag veroordeeld tot celstraffen tot twaalf jaar wegens moord, afpersing en zware mishandeling met voorbedachten rade. De vier gezinsleden waren betrokken bij wat bekend werd als de A1-moord. De rechtbank in Almelo legde de zwaarste straf op aan de vader, twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. Zijn vrouw kreeg tien jaar cel. De beide zonen kregen een straf van één jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

De vier hebben onder meer gezorgd voor de dood van een 52-jarige R. Pruntel uit Zwolle door op een parkeerplaats aan de A1 diens auto in brand te steken. De man was door het gezin toegetakeld en lag op dat moment bewusteloos in het voertuig. De Zwollenaar werd op 15 december vorig jaar bij een wegrestaurant langs de A1 bij Holten zwaargewond uit de brandende auto gehaald. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Seksdates

De vrouw hield zich bezig met chatten op het internet om seksuele contacten op te doen. Mannen werden bij haar thuis in Almelo afgeperst en bedreigd. Geweld werd volgens de politie niet geschuwd. Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen van afpersing en bedreiging door de gezinsleden.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Die vrouw van de man is niet meegegaan naar die parkeerplek aan de A1. Zij was er dus niet bij toen de auto in de fik werd gestoken. Dat is de reden neem ik aan?

  2. Dit is de goede link: Seksmoord 😮

    =========

    Dick, je klikbare link is te lang en rekt de module uit elkaar.
    Klikbare link begint met : [url=link , haakje sluiten, naam geven en afsluiten.

  3. Nee, van sex was geen nog geen sprake maar (volgens TV Oost in het korte filmpje in de link) was de Zwollenaar naar Almelo gereden voor een sexdate. Dus het was wel de aanleiding tot de moord. Het is maar net wat je uit het verhaal voor je “kop” gebruikt. Vind “brute seksmoord” zelf een veel te hoog “Televaag-gehalte” hebben.

Reageer