Leerlingen van CCC halen geld op voor KWF

Zwolle – Op initiatief van twee leerlingen van het CCC heeft de klas waarin zij zitten een bedrag van € 884,- opgehaald voor het KWF. De hele klas -bestaande uit 31 leerlingen- is een nacht opgebleven.

ccc.jpg

Annemijn Kraan en Annika Rave kregen de klas zo ver om deze actie met hen uit te voeren en door middel van sponsoring geld bij elkaar te verzamelen. Door middel van activiteiten werd de slaap bevochten. Onder andere werd er gesport, verstoppetje gespeeld en een film gekeken. Na de nacht heeft de klas om 7.15 uur gezamenlijk op het schoolplein ontbeten en kon het totaal bedrag bekend gemaakt worden.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Wat flauw zeg. Tis toch gaaf dat jongeren rond de 12/13 jaar begaan zijn met zoiets. Altijd maar commentaar….Ik vind het top en ben trots op ze!


  ⚠️ Meld

 2. Eens met S. Mulder.
  Je moet het kind niet met het badwater weggooien. KWF heeft bestuurders nodig, en ja, ze mogen inderdaad minder verdienen mijns inziens. Maar als je dan niet meer wil geven, geen moeite meer wil doen of zelfs alles afkraakt is ook niet goed.


  ⚠️ Meld

 3. Stel (want ik weet het ook niet):
  De bestuurders van KWF zijn afgestudeerde artsen die niet gekozen hebben voor het werken in een ziekenhuis, maar juist hun kennis en kunde inzetten om onderzoeken naar, in dit geval kanker, in goede banen te leiden. Is het dan gek dat ze daar goed voor betaald krijgen, maar wel aanzienlijk minder dan hun vakbroeders die hun zakken vullen met de gevolgen van deze ziekte?

  Of Stel (want ik weet het nog steeds niet):
  Doordat er capabele bestuurders bij KWF zitten, wordt het geld goed geïnvesteerd in de juiste onderzoeken en is het rendement dus hoog. Ik zou het bij wijze van spreken gratis willen doen, maar denk dat er dan veel geld naar nutteloos onderzoek zou gaan, omdat ik geen verstand van de materie heb, laat staan dat ik kan besturen.

  Kortom, alles heeft (helaas) een prijskaartje. Ik sluit me aan bij S.Mulder en Zwollee: kijk naar de positieve kanten van dit verhaal. En daarnaast mag je ook best kritisch zijn, we hoeven niet alles te pikken. Maar kijk dan wel naar het hele plaatje en niet alleen naar het salaris van iemand.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.