Brassband David leukste brassband van Nederland

Zwolle –  Brassband David uit Zwolle is vrijdag 14 juli door NPO Radio 4 uitgeroepen tot ‘De leukste brassband van Nederland’. Tijdens de grote finaledag in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, werd tijdens het radioprogramma ‘De Klassieken’ van NPO Radio 4, Brassband David als grote winnaar bekend gemaakt.

npo1.jpg 

De winnaar Brassband David mag vrijdag 19 januari naar het AVROTROS Vrijdagconcert in Tivoli Vredenburg, waar een koperensemble van het Radio Filharmonisch Orkest te horen zal zijn met het Groot Omroepkoor.

npo2.jpg

  

‘De leukste brassband van Nederland’ zien en horen optreden?
Wie Brassband David live wil horen spelen kan zondag 15 oktober van 15.00 tot 17.30 uur komen luisteren tijdens het concert ‘Muziek met een plus’ in Zalencentrum De Hoofdhof in Zwolle. Tijdens dit concert zal Brassband David het verplichte muziekstuk spelen waarmee zij deelneemt aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen op zaterdag 28 oktober in Tivoli Vredenburg te Utrecht. De volledige concertagenda van Brassband David is te vinden op www.brassbanddavid.nl

Cultureel Ambassadeur van Zwolle
Brassband David is de enige brassband in Zwolle en de oudste Zwolse muziekvereniging. De muziekvereniging werd al in 1895 in Zwolle opgericht en bestaat 122 jaar. De afgelopen jaren profileert Brassband David zich, met succes, als Cultureel Ambassadeur van Zwolle. De vereniging wil graag verrassen met spannende concerten. Brassband David heeft een eigenwijze kijk op muziek maken en wil mensen met cultuur verbinden. Dit draagt ze graag binnen en buiten de stadsgrenzen uit want Brassband David is, als Zwolse vereniging, trots op Zwolle!

 

Artikel delen: