Steenbergen verrast met winst in Tsjechië

Zwolle – Het Tsjechische Račice was decor voor de eerste Europese stepwedstrijden van dit seizoen. Machiel Steenbergen en Jeroen Houde vertegenwoordigden stepteam Zwolle in het grote -voornamelijk Tsjechische- deelnemersveld tegen 96 concurrenten.

stepteam1.jpg

Het parcours van de wedstrijden was zeer geschikt voor de Nederlandse steppers. Vaak zijn stepwedstrijden in Tsjechië door bergen en dalen. Ditmaal liep het parcours rond de roeibaan in Račice, net boven Praag. Het volledig vlakke parcours was zeer geschikt voor beide rijders, die hierdoor optimaal konden presteren. Op zaterdag werd een criterium van 12 km verreden. Op het snelle parcours lag het tempo in de kopgroep hoog. Halverwege moest Houde de kopgroep laten gaan maar wist toch op een 24e plaats te eindigen. Steenbergen wist echter het tempo goed te volgen en verraste vriend en vijand in de sprint. Hierdoor pakte hij zijn eerste zegen in een Europese wedstrijd bij de senioren.

stepteam2.jpg
stepteam3.jpg

Zondag stond er een lange afstand van 45 km op het programma. Jeroen Houde besloot niet gelijk met de kopgroep mee te gaan en zich in een tweede groep te plaatsen. Een keuze die zich uitbetaalde met een knappe 16e plek. Machiel Steenbergen werd na zijn prestatie van zaterdag onder druk gezet door een grote groep Tsjechische favorieten, met onder andere de regerend wereldkampioen. Na meerdere aanvallen te hebben gepareerd maakte Machiel het spectaculair af met een sprint naar zijn tweede winst van het weekend. De 23-jarige rijder van stepteam Zwolle lijkt klaar te zijn voor de Europese kampioenschappen, die van 18-20 augustus in Oostenrijk plaats vinden.

Artikel delen: