2e plaats heren TV Triade uit Zwolle

Zwolle – Het eerste herenteam van triathlonvereniging Triade uit Zwolle heeft met een tweede plaats in Rotterdam dit weekend opnieuw uitstekend gepresteerd in de triathloncompetitie. Met nog één wedstrijd te gaan, kan het kampioenschap in de 2eDivisie Noord ze bijna niet meer ontgaan. Maar liefst 251 teams en ruim 1000 atleten stonden afgelopen weekend aan de start van Super Saturday, waar alle triatlonteams van alle niveaus in Nederland mee zouden doen aan de sprintstayer-triathlon op de Willem-Alexander Roeibaan. Door blauwalg werd de wedstrijd echter omgezet naar een run-bike-run, maar de heren uit Zwolle bleken van alle markten thuis.

heren.jpg 

Óscar Torrez Fernandez was de snelste uit het team, met een tijd van 17min21 op de eerste 5 km hardlopen, gevolgd door 20 km fietsen in een tijd van 23:51. Het afsluitende looponderdeel, 2,5 km, legde de triatleet af in 8:55, wat uiteindelijk goed was voor een tweede plaats. Tim Hezemans en Peter van Grootheest, die eigenlijk liever zwemmen dan lopen, finishten als respectievelijk 16e en 29e . Samen goed voor een tweede plek achter Zwefilo uit Langedijk. De laatste wedstrijd in Vroomshoop is een Team Time Trial en vindt plaats op 9 september.

Ook de dames kwamen in actie in Rotterdam. Zij finishten op een uitstekende 12e plek in de landelijke 1eDivisie competitie. Kimberly Kok eindigde als 24ste tussen de topatleten. Esmeralda SpekHovestad finishte als 41e , op de voet gevolgd door Olga Appelo die als 44e over de streep kwam. Saskia Berris eindigde op een prima 58e plek. Door de 12e plek afgelopen weekend, staan ze in de tussenstand nu op een veilige 16e plaats van de 21 teams.

Het tweede herenteam van TV Triade finishte in de 3eDivisie Noord als 20ste team en staat nu 11e in de tussenstand. Het derde herenteam werd 21ste en neemt de 19e plaats in in de tussenstand. TV Triade is een triatlon- en duatlonvereniging met ruim 100 leden. Naast volwassenen, is de Zwolse vereniging sinds dit seizoen met een jeugdafdeling gestart. Triade wordt gesponsord door KokkieBikes en LopersCompany

Artikel delen: