Gevangenisstraffen in Zwolse loverboy-affaire

Tegen drie verdachten in een Zwolse loverboy-affaire zijn gevangenisstraffen geëist van zes maanden tot twee jaar. Het drietal wordt ervan verdacht jonge vrouwen te hebben aangezet tot prostitutie.

Een van de drie verdachten is een vrouw uit Zwolle, die de mannen zou hebben geholpen. Als bijkomende maatregel eist de officier van justitie toezicht van de reclassering. Als de drie daar niet aan meewerken, moeten ze langer de cel in. De twee mannen uit Zwolle en Hasselt ontkennen de loverboypraktijken. Ze zeggen dat de slachtoffers vrijwillig hebben gehandeld.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 13
 1. tot 2 jaar, belachelijk. Geef ze 20 jaar. Ze straffen i ons land veel te mild, ze hadden hun slachtoffers net zo goed kunnen vermoorden, dan waren ze er of mee weggekomen of ze hadden misschien 3 jaar.

  zielige rechtspraak.

 2. ja dik dat komt allemaal door dat zoere kliekie in den haag misschien als je eens beter naar meneer Wilders luistert zonder hem gelijk uit te schelden, zul je zien dat onze Geert ook langere straffen wil voor dit soort vergrijpen.maar ja helaas ben je fan van de weggeefpartij pvda

 3. Nogmaals Joop, laat de PVV dan met een initiatiefwetswijziging komen. Als je alleen maar schreeuwt en geen initiatief neemt in deze tja. Kom er niet niet weeeeer op terug ik blijf voortdurend hetzelfde schrijven en hierboven staat (bij anderen al een groot deel van mijn mening). Jammer dat mensen uit elkaar worden gedreven.

 4. O, nu ik de vele reacties op alle berichten lees, zie ik dat daar al eens een opmerking over gemaakt is. Nou ja, dan onderschrijf ik die bij deze ;D

 5. Weet iemand hoe oud deze verdachten zijn?
  Belachelijk laag gestraft inderdaad weer. Zeker als de meiden al in de prostitutie zitten.
  Maar er is een lichtpuntje: als ze zich niet onder toezicht laten plaatsen dan mogen ze wat langer brommen! Mooi zo! Rest de vraag hoe ze dat gaan controleren…

 6. Oh ik lees niet goed: ze zijn er nog niet voor gestraft want dit is nog niet de uitspraak… Nou, hopen op een wijze rechter dan maar.

 7. Die loverboys hebben geen geweten en misbruiken mensen en gevoelens. Die meisjes worden vast lang gevolgd of zo. Want het zijn wel erg vaak gewillige en naieve slachtoffers.

Reageer