DrogeVoeten Run stopt ermee

Zwolle – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) stopt met de DrogeVoeten Run. De run was gelinkt aan het project Ruimte voor de Rivier, waarmee Zwolle veiliger is gemaakt tegen hoogwater op de IJssel. Omdat het project is afgerond, komt er ook een einde aan de populaire familierun. Kijkend naar het succes van de DrogeVoeten Run, bekijkt het waterschap wel of een soortgelijk evenement kan worden ondergebracht bij toekomstige projecten.

dvr_2015_-_2.jpg 

De afgelopen jaren groeide de DrogeVoeten Run uit tot een begrip in de regio Zwolle en verwierf het een vaste plek op de hardloopkalander. De run onderscheidde zich met de ‘anders dan normale opzet’. Aan de DrogeVoeten Run kon iedereen meedoen en stonden lol en plezier voorop. Zo ontstond er ieder jaar een gemêleerd gezelschap van vaders, moeders, kinderen, opa’s, oma’s en zelfs hele gezinnen die samen een gekleurd lint vormden dwars door de uiterwaarden langs de IJssel. Een gezellige loop, zonder tijdklok en competitie-element, maar wel met een gekleurd functioneel hardloopshirt.

dvr_2016_-_1.jpg 

dvr_2016_-_2.jpg 

dvr_2016_-_3.jpg 

 

Vanaf 2012 holden ieder jaar tussen de 400 en 600 deelnemers door het projectgebied. De eerste twee keer nog schoon en droog, de edities daarna kwam er ook veel modder, zand en water bij kijken. De DrogeVoeten Run werd georganiseerd door WDODelta, Run2Day Zwolle, biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve en aannemer Van den Biggelaar/Ploegam.

 

 

Artikel delen: