Gratis kookworkshop overheerlijke soep en sla

Zwolle – De lekkerste soep en sla komt uit Overijssel. Wil jij leren om van de lekkerste producten uit Overijssel je eigen soep of salade te maken? Kom dan naar de workshop op dinsdag 25 juli van 15 – 17 uur bij Kalter Aardbeien, Tuindersweg 2-1, 8271 PK IJsselmuiden.
Je snijdt de verse producten zelf, maakt een bouillon, gebruikt verse en gedroogde kruiden en maakt vervolgens van deze bouillon een smakelijke en verrassende soep. Of je maakt van verschillende prachtige ingrediënten een heerlijke salade. Smaakexpert Janneke Donders (Boer aan Tafel), leert je de kneepjes van het vak.

soep_maken.jpg 

Wij zorgen voor lokale producten. Neem gerust zelf ingrediënten mee. Bijvoorbeeld groenten of kruiden uit je eigen (moes)tuin of een echte specialiteit uit de IJsseldelta. Daardoor kun je jouw soep uniek maken! Zowel kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen kunnen kosteloos meedoen. Bij de kinderen verwachten we wel dat er een volwassene mee komt. De workshop start om 15:00 en eindigt om 17:00 u

De gemaakte soepen en salades doen mee in een wedstrijd. Zodra jouw gerecht klaar is, zet je het op de foto. De foto’s en recepten worden kort na de workshop via JIJ&Overijssel gedeeld en kunnen geliked worden. De tien deelnemers met de meeste stemmen komen terecht in de top 10. Deze worden tijdens het Provincie Festival op zaterdag 9 september (van 14.00 tot 16.00 uur) opnieuw gemaakt en door een vakjury beoordeeld.

Aanmelden voor de workshop gaat via: www.overheerlijk.nu

Wie wil weten hoe de ingrediënten voor de soepen en salades worden gemaakt kan een wandelroute of één van de vijf fietsroutes langs boerderijen in Overijssel maken. Bezoekers kunnen dan kennis maken met het vakmanschap van de Overijsselse boeren en de kwaliteit van hun producten.

 

Artikel delen: