29.000 euro voor Zwolse jeugdprjecten

Door Redactie

Zwolle – De stichting ondersteunt projecten gericht op de Zwolse jeugd en heeft in de afgelopen zestien jaar al ruim drie miljoen euro uitgegeven. In deze derde van vijf beslisronden van dit jaar worden 14 projecten gesteund met een bijdrage van in totaal 29.064 euro.

In deze beslisronde sprongen twee projecten van basisscholen eruit. Dit betreft de muziekinstrumentenbibliotheek die CBS de Wendakker wil opbouwen en de waterspeelplaats als onderdeel van het nieuwe speelplein voor GBS De Smaragd. Daarnaast kunnen de volgende stichtingen en verenigingen op een bijdrage rekenen voor hun project: Mastermind4you (muziektheatervoorstelling ‘Echte verhalen’), Stichting Stadshagen Welzijn (Kidsclub Stadshagen), Plaatselijk Belang Windesheim (dorpsfeest), Stichting Voor Elkaar Zwolle (SchuldHulpMaatje Jong), Huttendorp Stadshagen (kinderactiviteiten), Stichting Openbare Schilderkunst (kunstproject ‘Aan de hand van Zwolse Meesters’), Stichting Michaelevents (Kerstevent 2017), Stadshagenfestival (jeugdprogramma 2017), Scouting Vaandrig Lengton (spelmateriaal en bestrating speelplein), Van der Capellen Scholengemeenschap (festivaldag ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum) en Stichting Noodfonds Zwolle (diverse kleine projecten).

De eerstvolgende sluitingsdatum voor het inzenden van aanvragen is maandag 28 september aanstaande. Het Hervormd Weeshuis aan de Broerenstraat heeft tot 1953 gediend als onderkomen voor ouderloze kinderen. Inmiddels heeft het weeshuis haar functie verloren en zijn de bezittingen overgegaan in een stichting. Deze stichting beheert de gelden die door de eeuwen heen zijn verworven. Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle heeft tot doel om haar jaarlijkse netto-opbrengsten op een eigentijdse manier in te zetten als financieel steuntje in de rug voor initiatieven in jeugd- en jongerenwerk. Elke stichting, vereniging of particulier kan ongeacht levensbeschouwing een aanvraag indienen voor een op de jeugd gericht project. Zie voor meer informatie www.hervormdweeshuiszwolle.nl. Facebook: www.facebook.com/weeshuiszwolle, Twitter: www.twitter.com/weeshuiszwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)