Gastvrouwen Isala klinieken krijgen nieuw uniform

De vrijwilligers die via de Stichting Unie Van Vrijwilligers (UVV) vrijwilligerswerk verrichten bij de Isala klinieken, worden op de Dag van de Vrijwilliger extra verwend. De Isala klinieken hechten grote waarde aan de inzet van vrijwilligers als aanvulling op de professionele zorg.

Op de internationale vrijwilligersdag krijgen ze daarom, naast een inhoudelijk programma, ook een heerlijke lunch aangeboden. Aansluitend presenteert de groep gastvrouwen, die patiënten voor poliklinische of preoperatieve opname opvangt, hun nieuwe uniform. De UVV-vrijwilligers zijn niet meer weg te denken bij de Isala klinieken. Veel afdelingen maken gebruik van vrijwilligers als aanvulling op de professionele zorg. Op velerlei gebied zetten zij zich in om het welzijn van de patiënten te bevorderen. Een sociaal praatje, begeleiding naar de juiste afdeling, een wandeling maken, verse bloemen of een krantje kopen. Maar ze hebben ook aandacht voor familie of andere bezoekers.

Dit zijn enkele taken die horen bij de UVV-vrijwilliger en helemaal passen bij het uitgangspunt van de Isala klinieken dat patiënten en bezoekers welkom zijn in het ziekenhuis. Het nieuwe uniform draagt bij aan de herkenbaarheid van de gastvrouwen op locatie.

Geïnteresseerden in vrijwilligerswerk bij de Isala klinieken kunnen zich melden bij de UVV via telefoonnummer (038) 850 65 17.

Artikel delen:

Reageer