Onderhoudswerkzaamheden IJsselallee

Zwolle – Vanaf maandag 24 juli starten diverse onderhoudswerkzaamheden. Als eerste wordt gestart met werkzaamheden in de tunnel IJsselallee en vanaf 31 juli vinden er diverse onderhoudswerkzaamheden aan de weg plaats. Het gaat om de volgende locaties: kruising IJsselallee – Reysigerweg en de toegangsweg richting Campus. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer.

Vanaf 24 juli start de aannemer met het herstel van de betonschade aan de middenwand van de IJsselallee tunnel. Het gaat om het deel van de middenwand aan de Grenslaan-zijde. Deze werkzaamheden lopen nog door als ook gewerkt wordt op de kruising IJsselallee – Reysigerweg. Verkeer kan wel doorrijden maar ondervindt hinder. Op de kruising Kruising IJsselallee – Reysigerweg – Hanzelaan vinden vanaf 31 juli asfalteringswerkzaamheden plaats. De werkzaamheden duren ongeveer 1,5 week. Doorgaandverkeer over de IJsselallee is mogelijk. Verkeer op de IJsselallee wordt via de middenberm naar de beschikbare rijbaan omgeleid. Tot en met de IJsselallee tunnel is per rijrichting 1 rijstrook beschikbaar. Verkeer naar de IJsselallee dat vanaf de Hanzelaan komt, wordt omgeleid via de Hanzeallee. 

Omdat ook de kruising Reysigerweg – Jofferenlaan – Vrouwenlaan wordt aangepakt, wordt verkeer vanaf de Jofferenlaan – Vrouwenlaan omgeleid via de Pilotenlaan – Forelkolk. Van maandag 31 juli tot en met vrijdag 11 augustus worden overdag (tussen 7.00 en 16.00 uur) onderhoudswerkzaamheden aan de toegangsweg naar de Campus uitgevoerd. Dit heeft tot gevolg dat de Campus, Greijdanus en overige instellingen zeer beperkt bereikbaar zijn. Tijdens het aanbrengen van asfalt is geen van de instellingen bereikbaar via de toegangsweg, verkeer wordt omgeleid. Ter plaatse staat een omleidingsroute via Hanzeland (Zuiderzeelaan) aangegeven.
Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden aan de toegangsweg op 11 augustus gereed.

Artikel delen: