Terug naar de oertijd op De Oude Mars

Zwolle – Vanuit het project Natuurlijk Samen was er op woensdag 19 juli weer een leuke natuuractiviteit bij de Oude Mars. Zorgspectrum Het Zand, waar de Oude Mars een van de vestigingen van is, wil haar cliënten meer onderdeel van de wijk en de plaatselijke samenleving laten zijn. Dit door jong en oud te laten genieten van elkaar en de natuur. Natuur en Milieu Overijssel en Het Zand werken samen om ontmoeting, gesprek en samenwerking tussen cliënten, kinderen en wijkbewoners te versterken Wijkbewoners uit de omgeving en bewoners van De Oude Mars waren welkom.

1_1.jpg 

Er waren diverse activiteiten. Zo kon een steen of balletje worden gevilt met wol van de Ouessantschapen van De Oude Mars. Er was iemand aan het spinnen op een spinnewiel en er konden olielampjes worden gemaakt. Daarnaast was er een kruidentafel waar bijvoorbeeld thee kon worden gemaakt of EHBO kruiden herkenning kon worden geoefend. Uiteraard vielen de zelfgebakken poffertjes ook in de smaak! De poedersuiker werd zelf gemaakt in een stenen vijzel.

6.jpg

Er was weer een mooie opkomst van clienten, wijkbewoners en kinderen uit een naburige creche. Er waren er zelfs twee honden aanwezig. De activiteit werd financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Er werden opnamen gemaakt voor een promotiefilm voor dit fonds.

De volgende activiteit is op woensdagmiddag 23 augustus (vissen met een vismeester).

Voor meer informatie over het project Natuurlijk Samen kun je contact opnemen met Moniek Beltman (m.beltman@hetzand.nl).

Artikel delen: