Fonds Amateurkunst voor talentontwikkeling

Zwolle – Zwolle heeft sinds ruim een jaar een nieuw fonds: het Fonds Amateurkunst. Met dit fonds biedt de gemeente Zwolle de amateurkunstenaar de mogelijkheid om zijn talenten verder te ontwikkelen en anderen te inspireren. Ook richt het fonds zich op het verbeteren van de kwaliteit van amateurkunst. Het beheer van het Fonds Amateurkunst is ondergebracht bij Stadkamer.

Projecten krijgen financiële bijdrage
In het afgelopen jaar zijn er vijf aanvraagrondes geweest waarin verschillende Zwolse projecten en activiteiten een bijdrage hebben gekregen uit het fonds. Bij de laatste aanvraagronde van juni hebben de volgende projecten een financiële bijdrage gekregen:
– Muziektheatershow Peppersweet ‘Back in Time’ van popkoor Peppersweet
– Meespeelorkest- en koor ‘Kerst Speel je Samen 2017’ van Stichting Dubbelgreep
– Workshops in het kader van Zwolle Zingt! van de Zwolse Zangraad. Deadline aanvraagronde
De eerstvolgende aanvraagronde van het Fonds Amateurkunst is 1 september 2017. Een aanvraag indienen is eenvoudig en kan via de website van Stadkamer.

Stadkamer Buurtcultuur & Amateurkunst
Het beheer van het fonds is ondergebracht bij Stadkamer. Stadkamer BuurtCultuur & Amateurkunst is gesprekspartner, aanjager en verbinder voor en tussen wijkbewoners, verenigingen, initiatieven, productiehuizen, amateurverenigingen en docenten/kunstenaars op het gebied van muziek, toneel & film, taal, dans, kunst of cultureel erfgoed.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Zonder al te zuur te willen doen: wie betaalt dit fonds? Gemeente Zwolle, de burger dus, jammer van het bestede geld wat mij betreft.
  Wollig doel:

  Met dit fonds biedt de gemeente Zwolle de amateurkunstenaar de mogelijkheid om zijn talenten verder te ontwikkelen en anderen te inspireren.

  En weer zie ik hier die woorden

  gesprekspartner, aanjager en verbinder  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.