Extra investeren in Overijsselse binnensteden

Zwolle – Voor de jaren 2018 en 2019 is nog € 5 miljoen beschikbaar voor de uitvoering van het programma de Stadsbeweging. Dit is het programma van de provincie dat steden helpt om na de crisis leegstand aan te pakken en binnensteden aantrekkelijk te maken voor ondernemers en winkelend publiek. "Het investeren in de openbare ruimte door gemeenten is een belangrijk middel om binnensteden weer aantrekkelijk te maken. "Het CDA vindt dat we in de 2e helft van de coalitieperiode de inzet moeten verschuiven van inspireren naar investeren en dat een belangrijk deel van deze 5 miljoen euro daarvoor moet worden gebruikt. Er is immers niet alleen behoefte aan goede ideeën en aan energie van partners maar er is ook geld nodig om ideeën tot werkelijkheid te brengen" vertelt Woordvoerder ruimtelijke ordening Bart van Moorsel

Aantrekkelijke binnensteden
Het creëren van een aantrekkelijke binnenstad is voor veel steden een enorme uitdaging. Als gevolg van de economische neergang en de groei van het winkelen via internet, is een groot aantal winkels uit de onze binnensteden vertrokken met veel leegstand tot gevolg.
Om het tij te keren heeft de provincie Overijssel het programma De Stadsbeweging opgezet. De aanpak is succesvol. In vrijwel alle steden in Overijssel worden samen met ondernemers en bewoners ideeën ontwikkeld en met een financiële bijdrage vanuit de provincie ondersteund met de zogenaamde stadscheques. Woordvoerder ruimtelijke ordening Bart van Moorsel is positief over de ontwikkeling: "Het CDA is blij met de ontwikkelingen en heeft voorgesteld ook boter bij de vis te doen door geld beschikbaar te stellen voor het investeren in de binnensteden. Vandaag heeft een meerderheid van de staten in Overijssel met dit CDA voorstel ingestemd".

Artikel delen: