ArtEZ is beste hogeschool voor de kunsten

ArtEZ hogeschool voor de kunsten is hoog geëindigd in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2008. ArtEZ is volgens deKeuzegids de best beoordeelde hogeschool voor de kunsten in Nederland.

De bacheloropleidingen Vormgeving in Arnhem scoort het hoogst van alle vergelijkbare opleidingen in Nederland. ArtEZ Conservatorium en de bacheloropleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving staan op de 2e plaats.

Consumentengids voor studiekiezer
De Keuzegids Hoger Onderwijs is de consumentengids voor studiekiezers. De gids bevat een kwaliteitsvergelijking van verwante opleidingen in het hoger onderwijs. Deze gegevens zijn afkomstig uit enquêtes met studenten. De gids heeft een onafhankelijke redactie, zonder banden met de beoordeelde onderwijsinstellingen. Jaarlijks verschijnt een nieuwe uitgave met de meest actuele feiten en oordelen over opleidingen in het hoger beroepsonderwijs (hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo).

 
ArtEZ hogeschool voor de kunsten
In de naam ArtEZ hogeschool voor de kunsten schuilen de drie namen van de steden waar ArtEZ is gevestigd: Arnhem, Enschede en Zwolle. ArtEZ verzorgt voor ruim 3.000 studenten onderwijs op het gebied van beeldende kunst, vormgeving, bouwkunst, muziek, dans en theater. Het aanbod van (voor)opleidingen en afstudeerspecialisaties op bachelor- en masterniveau is breed en gevarieerd. De samenwerking tussen verschillende disciplines onderling en met andere instituten en podia in de regio geeft een extra dimensie aan de studie en biedt studenten de mogelijkheid over de grenzen van het vak heen te kijken. ArtEZ richt zich op de meest getalenteerde kunststudenten, uit Nederland en daarbuiten. De kwaliteit van het onderwijs blijkt uit de nationale en internationale erkenning vanuit het werkveld.

Artikel delen:

Reageer