Afrikaanse ritmes bij DoorBrekers Zwolle

Zwolle – Het Afrikaanse Watoto Kinderkoor komt met hun nieuwe tour ‘Signs & Wonders’ terug naar DoorBrekers. Het kinderkoor bestaat uit weeskinderen die hun ouders hebben verloren door oorlog of ziekte. De kinderen wonen in het Watoto dorp in Oeganda. Het is een energieke mengeling van eigentijdse gospel en traditionele Afrikaanse ritmes, leuk voor alle leeftijden.Zondagochtend 23 juli verzorgt het Watoto kinderkoor uit Oeganda een bijzondere ochtend in DoorBrekers Zwolle. Het is blij en energiek optreden, maar ook serieus en diep. De kinderen zingen en dansen en delen hun ervaringen, hoop en dromen.

watato.jpg 

Door muziek en dans vertolken de kinderen de levensveranderende liefde van God. Het koor bestaat uit 26 kwetsbare weeskinderen met hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Deze tour geeft de kinderen hoop, ervaring en visie voor de toekomst. Al 82 verschillende Watoto kinderkoren reisde de wereld over. Ze zongen eerder al in allerlei theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace.

Optreden
Het optreden bij DoorBrekers Zwolle is leuk voor alle leeftijden en voor iedereen gratis. De ochtend start om 10:30 uur en wordt gehouden in de locatie van DoorBrekers Zwolle in het theater van het Landstede College in Zwolle (Dokterspad 2).

Watoto
Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare weeskinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen. De kinderen hebben een liefdevolle moeder, een gezin en een toekomst. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun Oeganda weer opbouwen.

Artikel delen: