Theaterlessen, opleidingsklassen én danslessen

Zwolle – In september kun je kennismaken met onze theaterlessen, de opleidingsklassen, lessen klassiek Ballet en theaterdans. Naast leren acteren kun je in het nieuwe seizoen ook leren dansen op het podium. Er zijn opleidingsklassen voor 9 t/m 13 en 14 t/m 21 jaar. De opleidingsklas richt zich op leerlingen die meer verdieping zoeken op het gebied van podiumkunst. Dit kan zijn om later een theateropleiding op HBO- of MBO-niveau te gaan volgen of bijvoorbeeld om in een professionele productie te willen spelen.

xapp9164.jpg 

Bij de jaarcursus theater voor kinderen van 8 t/m 12 jaar ligt de nadruk op acteren, met daarnaast aandacht voor zang en dans. Tijdens de lessen is er ook ruimte voor extra drama-oefeningen en uitstapjes naar andere theaterdisciplines zoals improvisatie, het maken van een videoclip of toneel-vechten. Werk met andere gemotiveerde kinderen een lesjaar lang aan een mooie voorstelling en speel deze uiteindelijk in het theater!

Tijdens de jaarcursus theaterdans voor kinderen van 8 t/m 12 jaar komen houding, lenigheid, coördinatie en spierversterking aan bod. Theatraal gebruik van de ruimte, presentatie, dansplezier en choreografie zijn belangrijke lesonderdelen. Door de kleinschaligheid van de danslessen is er veel persoonlijke aandacht. Klassiek Ballet wordt aangeboden voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Spelenderwijs werken we met de kinderen aan de basishouding, bewustwording van het lichaam, ritmes, muzikaliteit, gebruik van de ruimte, het evenwicht te ontwikkelen en de spieren te versterken. Dansbeleving en plezier staan voorop!

Kom in september kennismaken in verschillende Zwolse wijken of doe auditie in het Papenstraattheater voor de opleidingsklas. Kijk op www.jeugdtheaterschoolzwolle.nl  voor de tijden en om je op te geven!

Artikel delen: