City Swim Zwolle komt met jeugdserie

Zwolle – Tijdens de 4e Hiawatha City Swim in Zwolle op zaterdag 26 augustus kan voor het eerst jeugd van 10 tot 16 jaar deelnemen aan de Rebound Jeugdserie. Samen met hun vader of moeder zal de jeugd voorafgaand aan de andere series 500 meter door de Zwolse stadsgracht zwemmen.

Net als voorgaande jaren staat het zwemevenement ook weer open voor zowel wedstrijdzwemmers als recreanten. Het rondje stadsgracht van ruim 2,5 kilometer kan individueel of als team van drie personen afgelegd worden. Al meer dan 100 sportievelingen hebben zich inmiddels ingeschreven, maar aanmelden kan nog steeds.

Schrijf zo snel mogelijk in voor het zwemspektakel via de website van het evenement: http://cityswimzwolle.nl/aanmelden  om nog voor de vroegboekkorting in aanmerking te komen. Deelnemers die zich hebben ingeschreven kunnen op 2 en 16 augustus nog meedoen aan gratis open water clinics. Deze clinics worden gegeven in de Wijthmenerplas door Johan Neevel, voormalig Nederlands, Europees en Wereldkampioen crosstriatlon en oud-winnaar van de City Swim. Tijdens de clinics maak je kennis met zwemmen in open water en word je getraind om door de gracht te zwemmen. Net als de eerdere edities, staat ook dit jaar Tegenkracht als goed doel centraal. Deelnemers aan de City Swim kunnen een actiepagina aanmaken om geld in te zamelen voor Tegenkracht, een stichting die kankerpatiënten sportbegeleiding op maat biedt. Tijdens de vorige editie is ruim 15.000 euro ingezameld voor het goede doel. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers, onder andere om te helpen bij het op- en afbouwen, als parcourswacht (op en langs het water), en voor de bevoorrading van waterpunten en finish. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan vrijwilligers@cityswimzwolle.nl.

Artikel delen: