PEC Zwolle verslaat Gençlerbirlii SK in Hattem

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagavond in Hattem met 2-0 gewonnen van Gençlerbirliği, de Turkse nummer acht van vorig seizoen. Door treffers van Erik Bakker en Youness Mokhtar won Zwolle het duel waar abrupt een einde aan kwam.

Met veel druk op de bal drong PEC Zwolle de Turkse opponent vanaf het beginsignaal naar achteren. Met prima combinatiespel trachtte het team van John van ’t Schip de rood-zwarte muur te slopen. Toch was de eerste kans voor Gençlerbirliği SK. Etijen Velikonja werd echter voldoende gehinderd door Dirk Marcellis, waardoor diens kopbal net naast ging. Aan de hand van Youness Mokhtar en Ryan Thomas, die eerder op de dag zijn contract bij PEC Zwolle verlengde, ging Zwolle op zoek naar een treffer. Piotr Parzyszek was daar koppend dichtbij en ook Mustafa Saymak rook met een halve omhaal aan de openingsgoal.

Deze treffer kwam uiteindelijk na dik een half uur spelen. Saymak werd hardhandig tegen het gras gewerkt, waardoor Danny Makkelie niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Erik Bakker deed wat er van hem verwacht werd en zette de Blauwvingers op een 1-0 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft domineerde PEC Zwolle volledig en hing de 2-0 in de lucht. Na een oogstrelende aanval wist Mokhtar, met een harde inzet, twee minuten voor de theepauze zijn team en zichzelf te belonen.

Na rust kregen de Turken, die joegen op de aansluitingstreffer, de kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Petar Skuletic en Renato Escobar Baruffi, na een foute pass van invaller Sander van Looy, mikten oog in oog met Diederik Boer over. Aan de andere kant zagen Bakker en Stef Nijland eveneens twee kansen verloren gaan. Na goed tachtig minuten kwam er abrupt een einde aan de wedstrijd. Verdediger Ahmet Oğuz kreeg binnen een paar seconden twee keer de gele kaart voorgehouden van Makkelie. Toen ook de trainer van Gençlerbirliği SK zich ermee bemoeide, ging het mis. Makkelie stuurde ook de coach weg, waarna er een dusdanig grimmige sfeer rond de zijlijn ontstond, dat de leidsman het duel tijdelijk staakte. Dit werd al snel definitief, omdat de onrust bleef aanhouden. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Was weer mooi gezeik met die Turken het volk kan zich ook niet gedragen.Nooit meer aanhalen laat ze maar lekker tegen Fc Erdogan gaan voetballen.


  Maak melding

 2. Kunnen we die Turken niet ‘belonen’ met bedorven haring van Vishandel Timmerman van de verkoopwagen aan het Petuniaplein in Westenholte? Dat zal de schurken leren.

  Haringtest 2017:
  ” Dit was ooit een goede haring. Wordt met de handen beetgepakt. Is een exemplaar van vorige dag. Grauw, bruin, cyclaam, klef, rans en olie. Bah! ”
  Cijfer: 1,5  Maak melding

 3. Zelfs mijn katten krijgen nog beter voedsel te eten. Om zo met je klanten om te gaan is killing. Letterlijk en figuurlijk.


  Maak melding

 4. Vishandel A. Timmerman voelde zich ‘overvallen’ door de smaakpolitie van het AD en gaf direct zijn foute gedrag toe.

  Probeert u eens een verse haring adviseerde hij nog om zijn vege lijf te redden. Hahaha.

  F A I L


  Maak melding

 5. Klopt Jaco, omdat ik een hekel heb aan die idioten hier die ieder onderwerp al maanden verzieken, met oliedomme en vervelende reacties. Dankzij een redactie van WLZ die er een zooitje van maakt en geen idee heeft wat modereren inhoudt. Ze hebben het goede werk van de oprichters van dit weblog vakkundig om zeep geholpen.


  Maak melding

 6. Dat doe ik pas als figuren zoals jij Steven hier verdwenen zijn. Heeft namelijk geen enkele zin om serieus te reageren helaas. Ik doe het nog wel, maar het heeft geen nut meer. Trollen als jij hebben het hier tegenwoordig voor het zeggen. De sfeer is compleet verziekt. Jij denkt daar anders over, ik vind het hier een zooitje. Geniet ervan.


  Maak melding

 7. Oh je hebt nu 2 namen lees ik; @Leonardo en @Leonardo67. Trollen hebben meerdere nicknamen en gezien jij dit hebt, heb ik een heel sterk vermoeden dat jij de Trol bent, die anderen hier op WLZ beschuldigt van Trollen. Een walgelijke manier van jou om anderen geheel onterecht te beschuldigen.


  Maak melding

 8. Wellicht beter als je je elke dag hier ergert gewoon weg te gaan!
  De(weblog-) wereld veranderen lukt niemand!
  Door steeds te reageren op reacties die je niet aanstaan wordt het hier ook niet fijner en beter!
  Lijkt me een onnodig ‘zwaar leven’ door je aan alles en iedereen te ergeren!
  Zet eens een lach op en reageer alléén nog maar positief
  😀


  Maak melding

 9. Voor beiden: Je bent toch geen kind meer dat een ordinaire scheldpartij op het schoolplein heeft?
  Niet verlagen tot het zelfde niveau, maar er boven staan.


  Maak melding

 10. Het zijn dezelfde figuren die jarenlang het hier voor het zeggen hadden Steven.Helaas hebben ze zich nu verlaagt na het niveau Willem Lucht.  Maak melding

 11. Benny weet zeker dat jij van Willem Lucht nog véél zou kunnen leren.

  Deze man kon wél foutloos twee zinnen schrijven!
  Beetje meer respect voor deze Zwollenaar zou fijn zijn.

  Hij ging voor het oplossen van de problemen van lichamelijk gehandicapten en is géén man van onzin gebrul zoals jij maar van daden!  Maak melding

Reageer