Attaché test schenking Deltion aan BNC Fund

Gebruikte computers repareren en installeren voor een kindertehuis voor gehandicapten en wezen in Malang, Indonesië. ICT-studenten van Deltion zijn hier weken mee bezig geweest. Om de 130 apparaten naar Indonesië te mogen verschepen, is vrijstelling gevraagd voor importheffing van Indonesië. Vandaag zijn de pc’s gecontroleerd door dhr. Mardjoko, de Handels Attaché van de Indonesische Ambassade uit Den Haag.

De importheffing van Indonesië is zeer hoog. De Stichting Bossers & Cnossen Fund (BNC Fund) doneert de hardware met passende software aan het kindertehuis in Malang. Er is wel geld beschikbaar voor de transport, maar op de hoge importheffing is niet gerekend. Daarom is er een vrijstelling aangevraagd bij de Indonesische Ambassade. Zodra de vrijstelling wordt toegekend, kunnen de computers naar Malang.

In het verleden heeft Indonesië slechte ervaringen gehad met dergelijke donaties. Daarom kwam dhr. Mardjoko in eigen persoon de computers testen. Hij heeft de computers getest op software (is het legaal, welke virusscanner, welk systeem), hardware (hoe zien ze er uit), bruikbaarheid en snelheid. Of de vrijstelling wordt toegekend, horen de betrokken partijen waarschijnlijk nog deze week.

Voor het kindertehuis zal de toekenning een prachtig kerstgeschenk zijn. Met de pc’s kunnen de honderden kinderen les krijgen in computervaardigheden. Dit vergroot hun kans op een betere toekomst.

Deltion werkt samen met BNC Fund. Deze stichting heeft als doel om Tweede en Derde Wereldlanden te helpen bij het ontwikkelen van hun automatisering. De apparatuur die BNC Fund doneert is afkomstig van diverse instellingen uit Nederland. Studenten van Deltion knappen ze op. Daarna worden de computers getransporteerd naar het geselecteerde land, meestal om daar te worden ingezet voor onderwijsdoeleinden.

Artikel delen: