Zomerkermis grotendeels op groene stroom

Zwolle – Deze zomer draaien de meeste attracties van de Zwolse kermis al op groene stroom. Onderzocht wordt of het mogelijk is in de toekomst de hele kermis te laten draaien op deze duurzaam opgewekte energie. De verduurzaming van de kermis past in de ambitie om als stad in 2050 energieneutraal te zijn.

Tot nu toe maken de kermisattracties gebruik van stroom die opgewekt wordt in aggregaten met fossiele brandstoffen. De gemeente heeft samen met Enexis onderzocht of het mogelijk is de kermis zonder aggregaten en helemaal op groene stroom te laten draaien. Dat blijkt dit jaar nog niet haalbaar. Ongeveer tweederde van de kermis draait nu op duurzame stroom, de gemeente onderzoekt hoe ze dat de komende jaren naar 100% kan brengen. Een volgende stap op weg naar verduurzaming is om te kijken of ook andere evenementen in de binnenstad, zoals de halve marathon, kunnen overgaan op gebruik van groene stroom. 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Groene stroom opwekken kan het meest effectief en duurzaam
  middels het welbekende natuurprodukt uranium.
  Zulke centrales zijn immers ook vele malen betrouwbaarder
  dan wind en zon. Die werken gewoon altijd!  ⚠️ Meld

 2. Een pleister op een open wond.
  Vrachtwagen die de ketmisklanten gebruiken stoten meer cotwee uit dan de Vesuvius . En dan maar niet te spreken over de waatdeloze plastic prijzen die liniea recta het miliue verdwijnen


  ⚠️ Meld

 3. Klopt, eens met Taupe. Waarom die Kermis.
  Waarom die kermis niet omdenken beste Zwollenaren.
  Wat breng dat eigenlijk voor Zwolle?
  Zou ’t anders en mooier en beter kunnen ?
  Ik denk; geen Kermis, da’s jaren zestig vermaak.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.