Zwollenaren Europees Kampioen fietskoerier

Zwolle – Tijdens het EK Fietskoerieren in Wenen is Jonneke Sterk uit Zwolle kampioen geworden. Bij de mannen werd Ruben Hiddink uit Zwolle voor de tweede keer kampioen. In 2015 werd Hiddink ook al Europees kampioen en vorig jaar werd hij wereldkampioen. Aan het EK deden zo’n 500 deelnemers uit heel Europa mee.

Sterk en Hiddink wonnen in de categorie Cargorace. Cargobikes zijn vrachtfietsen waarbij meer dan 100 kilo kan worden vervoerd. De vracht wordt voorop de fiets geplaatst. Jonneke Sterk had niet verwacht dat ze zou winnen. De bedrijfsleider van Cycloon Fietskoeriers Zwolle schat in dat ze wel weet waarom ze heeft gewonnen. "Alle extra opdrachten die er waren heb ik gedaan. Zo had ik flink wat punten. En ik kwam precies binnen de tijd binnen. Eerlijk gezegd dacht ik dat iemand anders zou winnen. Ik dacht dat zij sneller was, maar toen hoorde ik mijn nummer. ‘Ahhhhh dat ben ik’ dacht ik."

"Het is geen toeval dat we veel winnaars afleveren", vertelt algemeen directeur Marieke Snoek (zelf ook oud-kampioen) trots. Inmiddels telt Cycloon vier Europees kampioenen. "Voor ons is fietsen echt een ambacht. We zijn een modern professioneel logistiek bedrijf." Marieke noemt als voorbeeld dat het voor fietskoeriers verboden is om met een gespiegelde zonnebril te fietsen. "Wij zijn snel en we merken dat mensen daaraan moeten wennen in het verkeer. Wij fietsen defensief en daarbij is oogcontact tussen koerier en andere verkeerdeelnemers belangrijk. Ik durf wel te beweren dat we fietskoerieren naar een hoger niveau hebben getild en dat uit zich op fietskoerierwedstrijden." Naast Ruben en Jonneke was er meer goed nieuws: Bij de dames werd Elke Oude Weernink van Cycloon Fietskoeriers Groningen tweede. Sjoerd Rep – ook van Cycloon Fietskoeriers Groningen – werd derde bij de mannen. Cycloon heeft tien fietskoeriersvestigingen in Nederland. In totaal werken een kleine 200 fietskoeriers bij Cycloon.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Iedereen heeft altijd wel iets te mopperen maar een compliment geven kunnen ze niet.
  Daarom:

  Gefeliciteerd Jonneke en Ruben!

  Ik ken jullie verder niet, maar verwacht dat ik jullie wel eens heb zien rijden.


  ⚠️ Meld

 2. Zijn dat dezelfde aso’s die je bijna van de sokken rijden als je rustig aan het fietsen bent en van de omgeving geniet?
  Niet gefeliciteerd dus.Is het geen gek in zo’n gele banaan of witte condoom dan is het wel zo’n idioot.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.