Vuurvogel imponeert in Praagse concertzaal

Zwolle – Jeugdorkest de Vuurvogel bestaat dit jaar vijftien jaar en viert dit onder andere met een concerttournee naar de cultuurstad Praag. De 94 musici van het jeugdorkest geven deze week naast Praag concerten in Marienbad, Teresiënstadt en Litomysil.

vuurvogelfullsizerender.jpg
Foto: Louis van den Berg

Het orkest is nu op de helft van de tournee en kan nu al spreken van een grandioze ervaring. Hoogtepunt was het drukbezochte concert in de prestigieuze Mayakovski Hall, een van de oudste concertzalen van Praag. Het talrijke Praagse publiek was enorm onder de indruk van de muzikale kwaliteit en beloonde dit met een langdurig stand ovationeel applaus. Solist was de Praagse topgitarist Pavel Steidl, die ook goede banden met Zwolle heeft en daarom graag met het orkest wilde optreden. Naast Steidl traden uit eigen gelederen concertmeester Stijn van Uffelen en trompettist Jonne Kleinjan op als solist in werken van John Williams en Eric Vloeimans.

Dinsdag concerteren de jongeren op de beladen plek Teresiënstadt, waar het orkest na een rondleiding in het concentratiekamp een ingetogen concert zal verzorgen op de binnenplaats. De tournee wordt donderdag besloten in de geboorteplaats van Smetana, Litomysil.
Meer informatie over de tournee via social media van het orkest: https://www.facebook.com/JSOdeVUURVOGEL/

Artikel delen: