Pop Up Cinema Fraterhuis in het Celekwartier

Zwolle – Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus organiseert Filmtheater Fraterhuis een Pop Up Cinema onder de sterrenhemel op het sfeervolle Celeplein. Speciaal voor alle liefhebbers start op beide avonden bij het vallen van de duisternis om 21.45 uur het aangrijpende drama ‘Woman in Gold’. Over een vrouw die op zoek gaat naar vijf schilderijen van Gustav Klimt, die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit het huis van haar ouders zijn gestolen.

buitenfilm_celeplein.jpg

Woman in Gold
Maria Altmann is een joodse vrouw die in Oostenrijk woont. Net voor de oorlog uitbreekt, ontvlucht ze het land uit angst voor het oprukkende nazi-regime. In de oorlog worden vijf schilderijen uit haar ouderlijk huis gestolen, waaronder het beroemde ‘Lady In Gold’, een portret van haar geliefde tante Adèle van schilder Gustav Klimt (officiële naam: ‘Portret van Adèle Bloch-Bauer I’). Na de oorlog begint Maria een lange, juridische strijd om de kunstwerken weer in familiebezit te krijgen. Ze wordt bijgestaan door de jonge advocaat Randol Schoenberg. Ondanks tegenslagen, is ze vastbesloten te blijven strijden voor de waardigheid van haar familie. Ontroerende, op feiten gebaseerde film met een prachtige hoofdrol van Helen Mirren.

Celepleintje
Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celepleintje de stoelen en dekens alvast klaar. Er is een pauze. De voorstellingen gaan ongeacht de temperatuur door.

Kaarten
De kaarten voor deze buitenfilms kosten €6,50 voor Vrienden en €8,50 regulier. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Jammer dat ‘het fraterhuis’ de dominicanen niet betrekt hierbij.
  dominicanen waren ongeveer de meest beruchte inquisiteurs.
  En heden ten dage zijn de mensen van die orde de meest
  beruchte pedofielen.
  @WeblogZwolle; hoe kan je over zulke luitjes nieuws brengen.
  Onbegrijpelijk.  ⚠️ Meld

 2. @Hikje: zoals ik nu naar jou reactie kijk, ben jij degene die nu ‘nieuws’ brengt over Dominicanen. Ik heb toch een duister vermoeden dat dit item over het vertonen van een film gaat op een bepaalde locatie in Zwolle. Kan zijn dat ik het niet helemaal snap hoor..


  ⚠️ Meld

 3. @hikje, heb je je wel eens verdiept in wat Filmtheater Fraterhuis eigenlijk is? Het is een filmtheater. Niet meer dan dat. En het is gevestigd in wat ooit een fraterhuis was. Een prachtig pand overigens. Kom eens langs, zou ik zeggen. Het filmtheater heeft net zoveel (of zo weinig) met religie te maken als Pathe.


  ⚠️ Meld

 4. Sommige mensen verspreiden religie, en anderen bestrijden het.

  Religie bestrijdend, als blind wild om zich heen slaand met schuim op de lippen?
  Tijd voor pillen, neem ze op tijd a.u.b.  ⚠️ Meld

 5. Hoe ver wil je ook gaan he, met bestrijden?

  Maar we trappen er gewoon weer in he, met die hik(je) die niet onder eigen naam durft te bestrijden……

  Het topic is hier Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus organiseert Filmtheater Fraterhuis een Pop Up Cinema onder de sterrenhemel op het sfeervolle Celeplein.


  ⚠️ Meld

 6. zooooo leuk dit altijd, heb hier al prachtige films mogen aanschouwen die me soms tot tranen roerde wat dacht je bijvoorbeeld La’ Famile Belliere? flesje port mee, doosje sigaren en genieten


  ⚠️ Meld

 7. Ik weet uit ervaring dat reli mensen slecht voor rationele
  argumenten vatbaar zijn 🙂 Ik denk dat ik wel proportioneel
  reageer, als het aankomt op het bestrijden van religie.

  Ik bestrijd immers geen enkele specifieke religie. Religie
  in het algemeen!

  Nouja, de schandelijke katholieken en de schandelijke moslims
  en de schandelijke boedisten, die denken dat koeien heiligen
  zijn…

  Ik hoef toch denk ik niet alle reli onzin hier te noteren, om
  ’t puntje duidelijk te maken dat religie onzin is.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.