Bus vol poëzietalent bezoekt op Zwolle

Zwolle – Van 4 tot en met 13 augustus doorkruisen 24 Belgische en Nederlandse podiumdichters de Lage Landen in een rode oldtimer bus.

Op deze 10-daagse tournee van Rotterdam naar Antwerpen doen zij in totaal 10 Nederlandse en Belgische steden aan om daar optredens en workshops te geven. Tijdens hun tocht hebben de deelnemende dichters als doel de tijdloosheid en veelzijdigheid van de poëzie te vieren met zoveel mogelijk mensen. Alle optredens en workshops zijn dan ook gratis toegankelijk. Inhoudelijk komen zowel poëzieleken als de meer ervaren poëzieliefhebbers volop aan hun trekken.

Programma maandag 7 augustus
14.00 – 17.00 uur: workshops
20.00 – 22.00 uur: Interdisciplinaire, interactieve optredens

Tijdens het programma zullen er verschillende foodtrucks aanwezig zijn.

Workshops
14.00 – 15.00 uur: Woordenbreien – workshop voor kinderen (Heidi Koren)
15.15 – 16.00 uur: Slice Quotes – poëzie op Instagram (Kay Slice)
14.00 – 16.00 uur: Schrijfoefening over observaties (Eline Crols)
16.15 – 17.00 uur: Omgevingsbewustzijn en zelfzeker het podium op (Petra Van Den Berghen)

Gastdichters
via PlankenPoëzie en Jazz in Zwolle:
Sinnic
Robin Kramer

Maar liefst tien fenomenale jazzmuzikanten via Jazz in Zwolle.

De deelnemende dichters zijn: Gorik Verbeken, Shanna de Ruiter, Martin Beversluis, Cissy, Hidde Moens, Adriána Kóbor, Kay Slice, Marjan De Ridder, Arno Moens, Heidi Koren, Tijdelijke Toon, Sam Hoeck, Jeroen Naaktgeboren, Anne-Fleur van der Heiden, Jooz, Petra Van Den Berghen, Gerard Scharn, Siebrand, Rellieatuur, Daan Janssens, Eline Crols, Babette Groos, Giovanni Baudonck & Yousra Benfquih.

Meer informatie:
Website: www.poeziebus.nl
Facebook: https://www.facebook.com/poeziebus
Instagram: www.instagram.com/poeziebus
Twitter: www.twitter.com/poeziebus

Achtergrond:
Net zoals bij de twee eerdere edities en 2015 en 2016 was er sprake van een open inschrijving.
Met meer dan 150 aanmeldingen had de organisatie dit jaar ongekend veel keus. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardige selectie van Nederlandstalige woordkunstenaars, die actief zijn in
uiteenlopende circuits. Maatschappijkritische rappers, inspirerende spoken word-artiesten,
flitsende slammers en contemplatieve of experimentele dichters: ze zijn allemaal van de partij.

Ook is de Poëziebus inmiddels geen onbekende meer in het zomerse straatbeeld. Ieder jaar wordt de tour zichtbaarder en populairder. De bus mag dit jaar dan ook mooie, prominente plekken in de haltesteden aandoen zoals de Rotterdamse Schouwburg en Het Steen in Antwerpen. De Poeziëbus 2017 is een initiatief van de Stichting Poëziebus wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door Provincie Overijssel, VSB Fonds & Taalunie. Met medewerking van diverse lokale partijen: Partij voor Cultuur, PlankenPoëzie, Zwolle Unlimited, Jazz in Zwolle en Bibliotheek Stadkamer

Artikel delen:
Reacties 13
 1. 😮 Niemand geïnteresseerd in het resultaat van

  kwalitatief hoogwaardige selectie van Nederlandstalige woordkunstenaars

  in bijzonder veel variaties?

  Nog gratis ook.


  ⚠️ Meld

 2. Toch op ’t laatst weer naar de admin, waar ie door de bank genomen nooit meer uitkomt. De posting maar in 2 delen dan:

  Zaterdag
  Vast en zeker geïnspireerd op stappen in Zwollywood.  ⚠️ Meld

 3. Dick, wat vreemd dat doodnormale reacties van jou eerst naar de admin moeten, zeker gezien het feit dat allerlei trollen hier al tijden hun Goddelijke gang kunnen gaan.


  ⚠️ Meld

 4. Tja Leonardo67, zo komt het ook op mij over. Zal in het verleden wel teveel hebben afgegeven op de nieuwe redactie. En op de coupe-lijkende strijd om de hoogste plek op de apenrots… over onze ruggen.
  Als posten voortdurend wordt gefrustreerd, kan ik natuurlijk altijd nog onder een “nick” posten. Maar zo ben ik eigenlijk niet.

  Op het Chatlog gaat/ging het er ook over.

  Werkzuh!


  ⚠️ Meld

 5. Niet gaan huilen jongens, jarenlang hebben jullie hier lopen af te geven op alles en iedereen.Hulde aan de administratie alhier.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.