Reactie Stedelijk Museum op ‘Allemaal Zwolle’

Zwolle – Het bestuur van het Stedelijk Museum Zwolle heeft met interesse kennis genomen van de plannen van ‘Allemaal Zwolle’. Het bestuur ziet voldoende aanknopingspunten om verder mee te werken aan de realisatie van het ondernemingsplan ‘Allemaal Zwolle’. Er zijn weliswaar vragen m.b.t. nadere uitwerkingen, twijfels over de realiteit en zorgen over een aantal risico’s, het bestuur verwacht echter dat deze bij de verdere uitwerking beantwoord en opgelost kunnen worden. Daarover vinden reeds stevige, maar goede gesprekken plaats. Het bestuur streeft er naar over alle belangrijke onderwerpen (o.a. medewerkers, collectie, gebouw) overeenstemming te bereiken over de uitwerking.

Het bestuur gaat voor de komende periode uit van een afgestemd proces tussen enerzijds opbouw ‘Allemaal Zwolle’ en beëindiging functies SMZ, waarbij de nieuwe organisatie en het SMZ met eigenstandige verantwoordelijkheden maar in een gelijkwaardige positie opereren. De noodzaak tot afstemming en synchronisatie is er vanuit principiële overwegingen, maar is ook praktisch handiger.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. SMZ heeft een goede functie gehad en medewerkers van SMZ kunnen vast wel een plekje krijgen in de nieuwe opzet.
  Omdat de gemeente wat minder subsidie geeft kan wellicht niet iefereen mee naar de nieuwe organisatie.
  In het bedrijfsleven wordt dan voor degene die niet mee kunnen een sociaal plan opgesteld.
  Het HCO kan niet alleen de gebouwen en collectie overnemen en het personeel in de kou laten staan.


  ⚠️ Meld

 2. De collectie van het SMZ is allemaal eigen bezit. Ik zeg: verpatsen die hap en van dat geld aan al het personeel een riante gouden handdruk toekennen.

  Een verlies voor de stad, maar de gemeenteraad heeft het zelf gewild.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.