Open Monumentendag 2017 op 9 september

Zwolle – Op 9 september 2017 staat de 31 ste Open monumentendag in het teken van ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Met deze kreet werd door stadsomroepers in het verleden de aandacht van voorbijgangers gevraagd. Met dit thema wordt de relatie tussen land, stad en monumenten benadrukt.

12342848_1486642014975993_1763679332744808989_n.jpg 

Op deze dag kun je ruim 40 deelnemende Zwolse monumenten bezoeken. Zo is dit jaar de oudste boerderij van Salland aan de Veldweg 1-2 voor het eerst te bezichtigen. Ook het gerenoveerde kantoorgebouw van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes opent haar deuren. Zij mogen dit jaar de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen in ontvangst nemen. Eveneens een bijzondere openstelling is het Flevogebouw aan de Menno van Coehoorsingel 16. Bekijk meer deelnemende Zwolse monumenten via: of www.zwolle.nl/openmonumentendag.

Je kunt naast het bekijken van de monumenten ook deelnemen aan diverse activiteiten. in Zwolle te bekijken, er zijn ook diverse bijzondere activiteiten.

Stap op de fiets en fiets door Zwolle en het buitengebied aan de hand van een speciale ‘Open Monumentendag fietsroute’. Bezoek het voormalig gemeentehuis Zwollerkerspel (Ter Pelkwijkpark 18) en woon één van de presentaties bij over Zwollerkerspel, gegeven door de auteur van het recent verschenen boek over Zwollerkerspel: Wim Coster.

Geniet van één van de kooruitvoeringen of orgelconcerten op tien verschillende locaties in de stad. Ga samen met een gids door het Omroepmuseum in de kelders van Café de Gezelligheid.
Bekijk Oliemolen de Passiebloem en proef aansluitend een heerlijke pannenkoek, met een toetje bij het Openluchtbad.

Volg de kunstroute voor boeren, burgers en buitenlui en bezoek onder meer de bijzondere tentoonstelling over opmerkelijke Zwollenaren in het Goudsteegkwartier (start Kunstcentrum Het Langhuis). Doe mee met de stadswandeling langs culturele records in de binnenstad van Zwolle.
En speciaal voor jongeren: bekijk de resultaten van het Minecraft monumententoernooi Zwolle in de Grote Kerk in 3D en kies de winnaar!

Meer weten
Blijf op de hoogte via www.openmonumentendag.nl.

Artikel delen: