Kids United Sport Zwolle in de zomervakantie

Zwolle – Kids United Sport Zwolle (KUSZ) wil kinderen, uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool, die om verschillende sociale redenen niet op zomervakantie kunnen, een week lang vertier bieden. Vitaliteit, sportiviteit en samenwerken zijn de thema’s die deze week centraal staan.

KUSZ is een samenwerking van PEC Zwolle United, SportService Zwolle en het Landstede Sportcentrum en wordt georganiseerd in week 31, vanaf maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus. Om de sportiviteit en samenwerking te benadrukken staat er tijdens KUSZ elke ochtend (behalve op de vrijdag) één van de volgende sporten centraal: voetbal, basketbal, volleybal en handbal. De topsporters van o.a. PEC Zwolle, Landstede Basketbal, Regio Zwolle Volleybal en Morrenhof Jansen Dalfsen , geven clinics aan de kinderen.

Na de clinics staat er ’s middags een bezoek op het programma. Dit kan een bezoek aan zwembad de Vrolijkheid, Bioscoop Pathé en Djambo Kidsplay zijn of een rondleiding in het Landstede Sportcentrum of MAC3PARK stadion van PEC Zwolle. Omdat de week ook in het teken staat van vitaliteit wordt er elke dag een gezonde lunch beschikbaar gesteld door Sligro Zwolle en krijgen de deelnemers deze week praktisch tips met betrekking tot een gezonde en actieve leefstijl. De kinderen krijgen aan het einde van de week zelfs een ‘Fitbag’ mee met o.a. informatie over de mogelijkheden tot sporten. Daarnaast krijgen de deelnemers lopende het seizoen kaarten voor enkele topsportwedstrijden in de regio. Tot slot zorgt Partner Stichting ‘Kind in Beeld’ voor de deelnemersbijdrage, zodat kinderen kosteloos deel kunnen nemen!

Er wordt dagelijks om 11:00 uur gestart en omstreeks 15:00 uur afgesloten (met uitzondering van de vrijdag) bij het Landstede Sportcentrum. Voor het volledige programma klik hier of kijk op www.peczwolleunited.nl. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen door de social mediakanalen van de organiserende partijen in de gaten te houden (via de hashtag #KUSZ)

Kids United Sport Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties:
Kind in Beeld, ABN AMRO, Craft Sportswear, Gebotours, Sligro Zwolle, FysioPlus, Zwembad de Vrolijkheid, Djambo Kidsplay, Rebound World, Pathé en de Provincie Overijssel. En de volgende sportverenigingen: basketbalvereniging ZAC en volleybalvereniging VC Zwolle en topsportclubs: PEC Zwolle, Landstede Basketbal, Regio Zwolle Volleybal en Morrenhof Jansen Dalfsen Handbal. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: