Weer deelnemersrecord voor MBO Bruisdag

Zwolle – De MBO Bruisdag, dé introductiedag voor Zwolse studenten van het MBO, behaalt voor het vijfde jaar op rij een deelnemersrecord. De MBO Bruisdag zal op woensdag 6 september plaatsvinden waarbij studentenorganisatie Buro Ruis maar liefst 4300 MBO studenten van programma op maat voorziet. Het deelnemersrecord is mede te danken aan een stijging van het aantal opleidingen dat meedoet aan de MBO Bruisdag.

mbo_bruisdag_joost_jansen.jpg
Foto: Joost Jansen

Het doel van de introductiedag is om nieuwe studenten kennis te laten maken met elkaar, de opleiding en de stad Zwolle. De MBO Bruisdag is een samenwerking tussen Buro Ruis en de Zwolse mbo-instellingen Deltion, Landstede, Groene Welle, CIBAP, Hedon, Menso Alting, Hervormd Weeshuis, Zwolse theaters en de gemeente Zwolle. De stijging van het aantal opleidingen dat graag mee wilt doen zorgt ervoor dat er meer zal moeten worden samengewerkt in de binnenstad. Coördinatrice van de MBO Bruisdag Nienke Salet voorziet hierin geen problemen: ‘Dit is het vijfde jaar op rij waarin wij een forste groei meemaken en wij merken dat het logistiek gezien door de veelheid aan programma wat meer puzzelen is het de locaties en de totale capiciteit van de binnenstad. Maar ook dit jaar hebben wij een zeer geslaagd programma weten samen te stellen. Dit is mede te danken aan de bereidheid van de verschillende partijen en locaties in Zwolle om zichzelf en de stad van hun beste kant te laten zien’ aldus Salet.

Theateracts, modeshows, quizzen en muziek vullen het programma van de MBO Bruisdag. De dag zelf bestaat uit twee verschillende programmaonderdelen namelijk: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond komen de kersverse MBO studenten langs alle plekken in de stad die je gezien moet hebben. Tijdens Relax in the City wordt de Bruisdag feestelijk afgesloten op diverse locaties waar studenten lekker kunnen ontspannen, napraten, een dansje wagen of wat drinken.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik ben misschien van de oude stempel, maar wat heeft de bruis middag voor MBO voor zin? De leerlingen zijn over het algemeen 16 jaar. Ze mogen nog niet aan het bier en op kamers gaan is er vaak ook niet bij. Voor het HBO en een Universiteit heeft een introductieweek zin. Het is vaak het moment dat ze op kamers gaan, in Zwolle valt het wel mee, en de stad wat willen verkennen. Ik gun iedereen zijn feestje, maar dit gaat in mijn ogen nergens over.


  ⚠️ Meld

 2. Bernard, dit had ik ook gelezen. Maar dit kan toch ook gewoon per opleiding geregeld worden? Het heeft in mijn ogen geen toegevoegde waarde, anders dan gezelligheid voor de leerling.


  ⚠️ Meld

 3. @klaasjan: ik ben het helemaal met je eens.

  Misschien moeten we ook eens een stichting gaan beginnen met woorden als “diversiteit en verbinden” in het programma en de subsidiekranen staan wagenwijd open.


  ⚠️ Meld

 4. Jasper, dat is ook mijn punt. Dit feestje is waarschijnlijk niet gratis. Hoeveel geld legt de gemeente direct en indirect bij? Ik hoor het graag.


  ⚠️ Meld

 5. Misschien dat de gemeente zich in natura laat betalen, de gratis condooms zijn er al. Wie wil er nou niet een jonge student. (M/V).


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.