Gratis condooms voor jonge vakantiegangers

Zwolle – Onveilige seks komt regelmatig voor bij jongeren die op vakantie gaan. Om deze jonge vakantiegangers bewust te maken van het belang van veilige seks, delen medewerkers van GGD IJsselland tijdens de zomervakantie gratis condooms uit.

foto_busactie_ggd_ijsselland_station_zwolle.jpg 

Medewerkers van GGD IJsselland staan in de zomerperiode op vrijdag en maandag met een tas vol condooms en leuke gadgets aan de zuidzijde van station Zwolle. Vanaf deze plek vertrekken namelijk bussen vol met jongeren naar zonnige bestemmingen, maar bij bijna de helft van de jongeren liggen er geen condooms in de koffer. En dat terwijl jongeren volgens Vera Doorten, adviseur seksuele gezondheid bij GGD IJsselland, op vakantie sneller seks hebben: ‘We zien dat jongeren op vakantie sneller seks hebben dan onder normale omstandigheden. Goede voorlichting over veilige seks is daarom erg belangrijk’.

Piek op de soa-poli na de vakantie
In veel populaire vakantielanden komen soa- en hiv-infecties vaker voor dan in eigen land. De soa-poli merkt dan ook een stijging van consulten na de vakantie. Hoewel de GGD naast de huisarts dé plek is waar jongeren terecht kunnen voor een soa-test, is voorkomen met een condoom nog altijd beter dan genezen. Daarom delen medewerkers van GGD IJsselland gratis condooms en toffe gadgets uit en geven ze voorlichting over veilig vrijen.

Ook voorlichting op camping Dennenoord
De medewerkers van GGD IJsselland adviseren niet alleen bij de vakantiebussen op station Zwolle over veilig vrijen, maar ook op jongerencamping Dennenoord in Ommen. Op deze camping wordt ook de sekskennis van jongeren getest aan de hand van een quiz: wat weten ze nou écht over veilig vrijen? De reacties op de acties van GGD IJsselland zijn positief.

Altijd condooms mee
GGD IJsselland adviseert jongeren om altijd condooms mee te nemen op vakantie. Het is hierbij wel belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Zo mogen condooms niet op een te warme plek liggen want dan kunnen ze beschadigen. Ook de vrieskou in het laadruim van het vliegtuig kan condooms aantasten: neem daarom condooms altijd mee in de handbagage.

Voor alle vragen over (veilige) seks is er een website: www.sense.info.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Prima iniatief. Men kan niet vroeg genoeg beginnen met ongewenste zwangerschaps preventie.
  Dat daarmee de kans van een soaatje ook afneemt is een tick in the box.
  Evengoed zou het een uitkomst zijn om ern aantal dozen uit te delen in de gordel van afrika. 6 a 7 geboortse per vrouw zijn geen uitzinsering. Het tegengaan van grote gezinnen in de armoedigste gebieden van afrika verhoogd de kwaliteit van van leven


  ⚠️ Meld

 2. Lol taupe, je denkt toch niet dat de gemiddelde afrikaan een rubbertje pakt tegen de zwangerschap van zijn vrouw, de kinderen daar zijn zelfs vaak een oude dag voorziening.
  Dat uitdelen op het station een keer gezien. Ik zou mijn dochter gelijk weer uit de bus trekken. Gelukkig heb ik geen dochters.


  ⚠️ Meld

 3. Kansloos zo’n campagne. De Paus is ertegen. Dus goed van
  de grond komen met zelfbeschikking zal ’t wel nooit worden.
  In de beschaafde wereld weten we natuurlijk wel beter, maarja
  religie overheerst nogal in de achtergestelde gebieden van de
  wereld vrees ik.  ⚠️ Meld

 4. En aan de jongeren op wie dit nieuwsbericht blijkbaar gericht is,
  laat je geen gratis condooms aansmeren door wie dan ook.
  Zelfs niet door de GGD. ‘Gratis’ oplossingen zijn precies waard
  voor wat je ervoor betaalt.  ⚠️ Meld

 5. Evengoed zou het een uitkomst zijn om ern aantal dozen uit te delen in de gordel van afrika. 6 a 7 geboortse per vrouw zijn geen uitzinsering. Het tegengaan van grote gezinnen in de armoedigste gebieden van afrika verhoogd de kwaliteit van van leven

  Leuk feitje:
  De afgelopen 25 jaar is de bevolking van Afrika verdubbeld naar meer dan 1 miljard en omdat 6 tot 7 kinderen per vrouw op het zwarte continent nog steeds gebruikelijk zijn, kan een verdere verdubbeling naar 2 miljard verwacht worden tot het jaar 2050. In Nigeria wordt zelfs een stijging met 349% van op dit moment 160 miljoen naar 730 miljoen mensen in het jaar 2100 voorspeld. In landen zoals Mali (408%), Somalië (663%) of Malawi (741%) wordt door de Verenigde Naties nog een duidelijk grotere bevolkingsgroei voorspeld.

  Dus wie weet wat er allemaal nog deze kant van Europa op komt: tandartsen, ingenieurs, apothekers. Maar wij gebruiken gelukkig de condooms!


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door Benny, op 2 augustus 2017 4:51
  Je kunt er ook even op spugen het is maar waar je hem injoekelt Bambi.

  Benny.

  Nog beter zou zijn dat jij het condoom om je eigen dronken kop trekt, zodat er geen achterlijke wartaal meer uit dat keelgat van jou komt.


  ⚠️ Meld

 7. Vlinder, laat Benny maar, hij is wat gefrustreerd en helaas heeft hij in de instelling waar hij is opgenomen toegang tot internet. Pleefiguur met een wanhopige zucht naar aandacht.


  ⚠️ Meld

 8. Dus eigenlijk als je hier letterlijk de waarheid verteld,
  Heb je een dronken kop.
  Je praat achterlijke wartaal.
  Je bent waarschijjnlijk opgenomen.
  En je bent een gefrustreerd pleefiguur.

  Dit zegt natuurlijk wel wat over de achtergrond en het nivo van Vlinder en Leonardo.  ⚠️ Meld

 9. Dit zegt natuurlijk wel wat over de achtergrond en het nivo niveau van Vlinder en Leonardo.

  In dit zegt dan weer iets over jouw niveau voor wat betreft spelling en grammatica.


  ⚠️ Meld

 10. Schiet je dan met stukjes gum benny? Of bedoel je kauwgum?…of ben je gewoon te achterlijk om te weten dat het een CUMshot is.

  En nu graag weer allemaal even normaal doen. Dankjewel.  ⚠️ Meld

 11. Gratis condooms zijn naturlijk prima, maar gratis wijsheid ?
  Dat mis ik een beetje bij het bericht van ‘gratis condooms’

  Misschien kan de GGD ff meedenken 🙂  ⚠️ Meld

 12. Ja Taupe, laat eens weten 🙂

  Van solo sex zonder condoom kan je blind en verlamd raken toch?

  Da’s wat religies ons proberen wijs te maken :):):)  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.