Vijf verdachten aangehouden i.v.m. drugshandel

Zwolle – Dinsdagmiddag heeft de politie vijf personen aangehouden die verdacht worden van overtreding van de Opiumwet. De politie was getuige van het dealen van drugs vanuit een auto. De verdachten waren twee mannen uit Zwolle van 24 jaar, een 25-jarige man uit Enschede, een 23-jarige man uit Kampen en een 58 jarige vrouw uit Zwolle.

Surveillerende agenten zagen in de buurt het Noorden, in de wijk Diezerpoort dat daar mogelijk sprake was van een drugsdeal. Er werd ‘post gevat’ om te kijken wat er zou gaan gebeuren. Er kwam een auto aanrijden met vier personen erin. Eén van hen werd door agenten herkend als drugsdealer. Er werd door de verdachten in de auto een korte stop gemaakt bij een woning en één van de inzittenden ging een woning in en kwam vrij snel weer naar buiten. Vervolgens reden ze weg.

Zij werden even later op de Zwartewaterallee aan de kant gezet. Het viertal werd aangehouden. Op bureau werd bij één van de verdachten drugs in zijn kleding gevonden. Ook werd een groot geldbedrag aangetroffen. De auto van het viertal ging voor onderzoek ook mee naar het bureau. Daar werd door een speurhond nog een aanzienlijk geldbedrag gevonden. In de woning waar door één van de verdachten een kort bezoek werd gebracht is in het kader van de Opiumwet een doorzoeking gedaan. Daar werden ook nog harddrugs gevonden. De 58-jarige bewoonster werd aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik zou graag zien dat dit soort berichten wat meer uitgesmeetd worden .
  Wat kan mij het verrekken dat een 5 persoons vriendegroep net alpino pet en schildersezel een jointje roken en dat spul bij elkaar thuis ophalen.
  Het wordt pas lastig als het nietsontziende schooiers zijn die harddrugs verhandelen en de buurt terroriseren.

  Klein verschilletje


  ⚠️ Meld

 2. Ik denk dat de eerst genoemde situatie geen nieuws waarde heeft en we daarom er vanuit mogen gaan dat het de laatst geschetste situatie is.


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door Taupe, op 2 augustus 2017 13:40
  Wat kan mij het verrekken dat een 5 persoons vriendegroep net alpino pet en schildersezel een jointje roken en dat spul bij elkaar thuis ophalen.

  Het aanzienlijk geld bedrag was natuurlijk op verf te kopen voor de artistieke schilderijen. Taupe leer een vak.:o:o:o


  ⚠️ Meld

 4. Dit zijn harddrugs gebruikers en dealers, geen wiet dealers. Grote vermoedens zijn dan ook dat de voornamen van de daders niet Piet en Henk zijn. Meer richting Abdel, Mohammed en Achmed.

  En eindelijk is het tuig van de straat.


  ⚠️ Meld

 5. ’t is relatief nog maar kort geleden dat ongeveer heel China
  plat lag vanwege opium verslaving. Dat was een kunstje van de Britten, opium die kant op, dan hebben we geen last meer van ze.

  Het tuig wat Jasper Bos nog veel liever van de straat zou willen zien denk ik, zijn de bestuurders van onze samenleving die een halfslachtig beleid voeren als het over deze materie gaat.  ⚠️ Meld

 6. Gelukkig hebben we in Zwolle weinig gedoe met drugs, of je moet bij het verkeerde pand wonen misschien. De lage criminaliteit hier is voor mij een van de beste dingen aan Zwolle.


  ⚠️ Meld

 7. Yep.

  Wees wel op de hoede. Ik hoorde onlangs
  op BNN nieuwsradio dat het in de meer zuidelijke
  steden van ons kikkerlandje nog niet zo makkelijk is.

  Tieners kijgen daar vette bedragen aangeboden -voor hun dan-
  om een middagje wietplantjes te gaan toppen.

  Kunnen ze de beste telefoon weer kopen.

  En krijgen het idee dat ’t makkelijk geld verdienen
  is, over leed en lijken.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.