€ 45.000,- voor project “Welkom in de wijk”

Zwolle – Travers Welzijn krijgt een bijdrage van € 45.000,- van het Oranje Fonds voor het project Welkom in de wijk; meedoen en de weg kennen in Zwolle. Hiermee zal een sterke impuls worden gegeven aan het vergoten van de zelfredzaamheid van statushouders in Zwolle. Uit recent onderzoek blijkt dat inburgeren en meedoen aan de samenleving van nieuwkomers niet vanzelf gaat.

Welkom in de wijk wil de kansen vergroten van het hele gezin (ouders en kinderen). Om te zorgen dat statushouders zich welkom voelen in de wijk, de juiste ondersteuning krijgen en de weg weten te vinden als ze vragen hebben rondom o.a. taal, opvoeden en vrijwilligerswerk, komt er een fysieke plek waar ze terecht kunnen. Daarnaast wordt er gewerkt met een Welkom in de wijk team dat statushouders gaat bezoeken. Dit team bestaat uit statushouders die al langer in de wijk wonen en die een verbindende rol kunnen spelen naar nieuwkomers. Omdat de meeste statushouders wonen of komen te wonen in Zwolle Noord en Oost, wordt daar gestart.

Na de zomer zal in Holtenbroek de eerste fysieke plek open zijn. Op dinsdag (9.00 – 12.00 uur) en donderdag (13.00 – 16.00 uur) kunnen statushouders – vanaf de week van 11 september – terecht in het Huis van Kansen, Bachlaan 156a in Zwolle. Ook gaat het Welkom in de wijk team dan actief op pad.

Welkom in de wijk is een samenwerking met de Sociale wijkteams, VluchtelingenWerk Oost, Travers Welzijn en andere organisaties en initiatieven die zich inzetten voor statushouder in Zwolle, waaronder bijvoorbeeld Stichting Present Zwolle.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Een exorbitant hoog bedrag. Wie gaat er toezicht houden op het budget en die gaat bepalen wat voor sociake activiteiten er op het program komen te staan.
  Taupe staat open voor een avondje integreren met eem statushoudrrs gezin.
  Avondje bordgamen en snacken.
  Wordt er ook een multilinguistische tolk ingeschoren voor dot project?


  ⚠️ Meld

 2. @Verbinding

  Neen, een statushouder is iemand die hier in Nederland een verblijfsvergunning heeft – al dan niet voor langere tijd -. Een asielzoeker zit nog in de fase daarvoor.


  ⚠️ Meld

 3. BALKBRUG – Een medewerkster van de psychiatrische kliniek voor asielzoekers in Balkbrug, het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht, is dinsdag zwaargewond geraakt toen een patiënt een kan kokend water over haar heen gooide. Een vrouw die de medewerkster te hulp schoot, raakte eveneens gewond.

  Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigd aan De Telegraaf. De medewerkster die de volle laag kreeg, moest naar het ziekenhuis om behandeld te worden. Ze raakte zeer ernstig gewond, maar verkeert buiten levensgevaar. De andere vrouw raakte alleen lichtgewond.

  Groep met stoornissen

  De man die smeet met het kokende water is volgens V & J een man ??met een buitenlandse achtergrond??, van wie er meer zitten in de kliniek. Het gaat om een groep met ernstige psychische stoornissen. ,,Het personeel is erg geschrokken van het incident. Er is volop aandacht en nazorg, ook voor collega??s⤝, laat een woordvoerster weten.

  Als je dit naast je krijgt te wonen zal een spelletje bordgamen er niet zo snel inzitten.


  ⚠️ Meld

 4. Statushouder bij ons in de straat moeten ons niet, parkeren de auto’s (man en vrouw allebei een auto) waar het niet hoort, met de ramadan kinderen buiten tot middernacht en de man heeft toch zijn jurk aangetrokken om trots te ermee te lopen door de straat.

  Aan de kant gaan op trottoir doen zij ook niet voor je. Gelukkig zit mevrouw nu op dit moment met kinderen in een blijf van mijn lijf huis. Man kon toch zijn handen niet thuis houden blijkbaar.

  Heerlijk rustig nu in de straat en om de woning. Geen geluidsoverlast overdag en midden in de nacht, geen intimiderende blikken en we kunnen de auto ook normaal parkeren.

  Straks ook bij u in de buurt?


  ⚠️ Meld

 5. @zwolse1

  Risico van het vak als je mensen uit een oorlogsgebied en een totaal andere cultuur toch wil helpen. De niet gelovige moslim staat onderaan de ladder. Maar dat is toch vaak aan dovemansoren gericht.

  We mogen blij zijn dat het geen bak met zoutzuur is en haar hoofd nog tussen de schouders vast zit.


  ⚠️ Meld

 6. Wat een verschrikkelijke trieste reacties weer van de trollen Zwolse 1 en Jasper Bos. Reageer eens onder jullie echte naam minkukels.


  ⚠️ Meld

 7. Leonardo kom is met een andere reactie dan hier altijd mensen voor van alles uit te maken. Als je je zo ergert lees je de reacties toch niet. En hoepel je hier toch lekker op, minkukel dat je er bent.  ⚠️ Meld

 8. Op zich niets mis mee dat men werk maakt van integratie. Integreren gaat het beste wanneer men (man en eventueel de vrouw!) aan het werk is. De taal leren, het om gaan met de geldende en gewenste normen en waarden. Ik hoop dat men daar in het project veel werk van maakt. Al is het een langdurige onbetaalde verplichte stage[/u]. Op de bank zitten en hand ophouden, dat is niet de norm en mag niet de norm zijn en daar worden de statushouders ook niet beter van.


  ⚠️ Meld

 9. @leonardo

  geeft niet straks ook bij u in de wijk. Een 50+’er met een negroïde uiterlijk is ook haram. Jouw tijd van inzien komt ook nog wel.


  ⚠️ Meld

 10. @klaasjan

  Zolang er nog steeds fatwas worden uitgeroepen om Europa over te nemen en de ongelovigen de djizja betalen in vorm van een uitkering en onze overheid het blijft faciliteren, zie ik niet in dat men van de bank afkomt.

  Vergeet ook niet uitspraken zoals deze:

  Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten.
  Recep Tayyip Erdoľan

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Recep_Tayyip_Erdoľan


  ⚠️ Meld

 11. Jasper Bos, wat kan mij die Erdogan schelen? Dat is de dicator van Turkije en niet van Nederland, Duitsland of welk ander Europees land dan ook. Dat jij zo bang bent voor de Islam is jouw probleem. Ik deel die angst niet, ook niet voor de Nederlanders met een Islamitische geloofsovertuiging. Angst is een slechte raadgever, jouw paniekzaaierij is op niets gebaseerd.


  ⚠️ Meld

 12. Leonardo, dat die Erdogan jou niets kan schelen dat is jouw probleem. Deze man is een probleem voor Europa . Fijn voor je dat je niet bang bent voor de Islam, ondanks alle aanslagen van de laatste tijd. Weet je wat jij moet doen, je aansluiten bij IS. Daar pas je goed bij.  ⚠️ Meld

 13. Welkom in de wijk, nou Leonardo wat let je, meld je aan als vrijwilliger, echt iets voor jou. En om het dan helemaal goed te doen , bied je een paar onderdak in jouw huis. Scheelt de gemeenschap weer allerlei kosten. Zoals inrichting van de woning en uitkering.


  ⚠️ Meld

 14. Haha Benjie, al die aanslagen in Europa zijn verschrikkelijk, maar het aantal slachtoffers van terreur is in de Islamitsiche landen vele malen hoger. Maar dat geeft niks he en dat is ook niet belangrijk. En vrijwilligerswerk doe ik al heel lang, afkomst, status en huidskleur spelen wat mij betreft geen enkele rol. Parels zoals jij kan Nederland prima missen, wat let je om lekker te vertrekken uit Nederland?


  ⚠️ Meld

 15. maar het aantal slachtoffers van terreur is in de Islamitsiche landen vele malen hoger.
  Nou nou, dat maakt alles goed.
  Net zo iets als buitenlanders die zijn over vertegewoordigd in criminaliteit, en dan zeggen dat er ook criminele nederlanders zijn.
  Of pitbulls die ongelovelijk veel schade aanrichten bij een bijt incident, en dan zeggen dat labrador’s ook bijten.
  Soms hebben mensen de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt.
  En vele zullen die nooit vinden.
  Net als hier.


  ⚠️ Meld

 16. Terrorisme, Erdogan? Ik zie de link naar dit onderwerp niet.
  Ik lees over een “Huis der Kansen” dat maar twee keer per week een paar uurtjes open is. Lijkt me wat karig, want hulp bij inburgering is hard nodig sinds die inburgeringscursussen geprivatiseerd zijn.
  Lubach illustreert dat op een voortreffelijke wijze: https://youtu.be/iuM9O7MbFa0


  ⚠️ Meld

 17. Jasper, geloof heeft hier niets mee te maken. Geloof is iets voor achter de voordeur en moet daar wmbt ook daar blijven. Mensen moeten zo snel mogelijk aan het werk om zelf de broek op te kunnen houden en op de hoogte te zijn van de geldende en gewenste normen en waarden.


  ⚠️ Meld

 18. Adviesje, kwa info.

  ‘undercover bij de jihad’ , docu van Z-DOC.
  Wat me daarvan bijblijft, stel je toch eens voor dat er zo’n hoeri
  op je afkomt. Daar geloven de -is- enzo in. Ben je wel dood 😉

  ‘Good Kill’ , Film gebaseerd op ware feiten. Wat me daarvan bijblijft,
  kippevel. De sharia gaat er hier niet komen. High-Tech enzo. Maar
  de prijs …..

  T’s is denk ik niet een optie dat we aan de luitjes die de sharia
  met geweld willen verspreiden kunnen vragen af te zien van
  religie ?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.