PEC wint overtuigend van Cambuur

Zwolle – Met een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur heeft PEC Zwolle zaterdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2017-2018 afgesloten.

De Leeuwarders, die twee seizoenen terug degradeerden naar de Jupiler League en over twee weken aan de competitie beginnen, waren te gast in het MAC3PARK stadion, waar voor PEC Zwolle volgende week zondag al de competitie start. De generale repetitie werd door de Zwollenaren goed doorstaan. Na negentig minuten spelen stond er een 4-0 eindstand op het scorebord, waarmee de oefencampagne ongeslagen werd afgesloten. Dat stemde ook verdediger Dirk Marcellis tot tevredenheid. ,,Bij vlagen hebben we deze voorbereiding en vanavond goed gevoetbald, maar volgende week gaat het om het echie".

Na het beginsignaal van scheidsrechter Edwin van de Graaf en een aftastende openingsfase, nam PEC Zwolle het heft in handen. Dit resulteerde ook al vlot in de 1-0 van Ryan Thomas. Van ruim buiten het strafschopgebied plaatste de middenvelder de bal achter de kansloze Pieter Bos. De doelman van SC Cambuur kon tien minuten later voor de tweede maal de bal uit het net halen, vlak nadat Ricardo Kip met een schot net naast voor het eerste wapenfeit namens de bezoekers had gezorgd. Younes Namli stuurde Youness Mokhtar met een splijtende steekpass de diepte in en de 2-0 was een feit. Het werd zelfs nog 3-0 voor rust, toen Bos een ogenschijnlijk eenvoudige kopbal van Mustafa Saymak niet klemvast kreeg. Piotr Parzyszek stond op de juiste plek om met de punt van de schoen zijn treffer mee te pikken.

Een ongewijzigd PEC Zwolle ging na rust vrolijk verder met het op zoek gaan naar doelpunten. Geregeld werd de Cambuur-defensie dolgedraaid. Het wachten was op de 4-0 en deze treffer kwam er dan ook. Wederom kon Mokhtar de felicitaties in ontvangst nemen. Bij de tweede paal werkte de maker van de 2-0 de bal uit een voorzet van Kingsley Ehizibue opnieuw binnen. Ehizibue kreeg zelf ook nog de kans om op het scoreformulier te komen, maar Bos wist erger leed te voorkomen. Cambuur kwam in het restant van het duel maar tot twee serieuze schoten op doel. Melvin Peersman leek uit één van die schoten de eretreffer te maken, maar zag dat zijn volley uit een hoekschop op de doellijn door Diederik Boer werd gestopt.

Volgende week zondag, 13 augustus start voor PEC Zwolle de competitie met een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De aftrap in het MAC3PARK stadion is om 12.30 uur.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Henry Bril, Kingsley speelde een zeer goede wedstrijd.

  Waar ik me zorgen om maak zijn de posities Linker centrale verdediger en rechterspits.

  Waar is Nijkamp toch de hele tijd mee bezig, om maar niet te spreken over onze profscout Ben Hendriks, die nog de laatste jaren alleen maar ellende aanbrengt en dit jaar nog helemaal niets.

  Waar blijven die investeringen uit het spelersfonds???

  Of gaan we eind augustus weer wat aankopen doen als we 1 punt uit 3 wedstrijden hebben en het hele seizoen weer achter de feiten aanlopen.


  Maak melding

 2. Kingsley speelde niet slecht. Maar geen geklaag over Bennie. Prima scout!! Hij ziet het prima door die rode bril. Bennie heeft vast wat goeds op het oog en die verrassing komt nog wel uit de hoed. 8)


  Maak melding

 3. Als je een beetje het nieuws volgt rond PEC had je kunnen weten dat men bezig is in ieder geval een (centrale) verdediger aan te trekken. Curtis Good is helaas te licht bevonden en heen gezonden maar daar stopt het natuurlijk niet mee. Een snelle vleugelspeler zie ik ook nog wel aangetrokken worden. Verder gewoon vertrouwen in mijn club en technische staf. Zeker als je bedenkt dat het gehele team nu uit contractspelers bestaat!! Achter uit je strot praten is nu nog wat vroeg…
  Forza Zwolluuhhh!!!  Maak melding

 4. Bericht door WillemR67, op 6 augustus 2017 10:52
  Henry Bril, Kingsley speelde een zeer goede wedstrijd.

  Schreef ik dat hij slecht speelde dan? Nee maar verdedigend blijft hij zwak en omschakelen snapt hij helemaal niet. Tegen dit soort tegenstanders wordt dat niet afgestraft maar een serieuze vleugelspeler maakt daar dankbaar gebruik van. Gelukkig staat Boer er dan nog.


  Maak melding

Reageer