Goud voor Zwolse steppers in Oostzaan

Zwolle – De steppers van stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl reden afgelopen weekend een wedstrijd tijdens de 45e editie van de ronde van Oostzaan. Naast een prominentenrace, sportklasse en elitekoers voor wielrenners stond er dit jaar ook een steprace op het programma. De wedstrijd werden gereden op een stratenparcours, wat de wedstrijd een echt ouderwets criterium maakte.

De wedstrijd duurde 60 minuten + 1 ronde voor de overall categorie (16+). Meteen vanaf het begin werd er hard gereden met gemiddeldes van 28 km/h in de kopgroep. Na een aantal rondes ging het tempo iets omlaag, maar werd er alsnog met 26 km/h gemiddeld gereden in de kopgroep. Het was na 30 minuten in de wedstrijd al duidelijk dat de 1e plek bij de heren overall naar Machiel Steenbergen van stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl zou gaan. Hij reed na een half uur bij de kopgroep weg en wist zijn voorsprong steeds verder uit te bouwen. Uiteindelijk wist hij zijn tegenstanders zelfs op een ronde te zetten en pakte zo met overtuiging het goud.

Carianne van Houten van stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl reed wederom een zeer sterke race. Bij de dames masters (40-50 jaar) greep ze, net als haar teamgenoot, naar het goud.
Voor de steppers van stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl was dit de laatste wedstrijd in eigen land voor een deel van hen naar Oostenrijk afreist voor het EK steppen. Vanaf 18-20 augustus zullen de steppers daar gaan strijden om de felbegeerde titels.

 

Artikel delen: