Aandacht voor voedselschaarste in Kenia

Zwolle – De voedselprijzen in Kenia zijn met maar liefst 72% gestegen! Om aandacht te vragen voor dit probleem en het werk van Stichting Kisiwa heeft Margreeth Drost, voormalig bestuurslid, een sponsoractie bedacht. Ze gaat 36 uur lang ervaren wat het is om honger te hebben en zal daarvoor van woensdag 16 augustus, 20.00 uur tot vrijdagochtend 08.00 uur alleen water en thee drinken.

foto2.jpg
Foto: Elisabeth Ismail 

Margreeth over haar actie: "El Niño, een sterke opwarming van het zeewater rond de evenaar, bracht in 2015 veel droogte in oost Afrika. ‘El Nino is inmiddels al weer twee jaar geleden, maar de impact is ook vandaag nog steeds groot. Ook viel er in het regenseizoen maar weinig regen. Deze droogte leidt tot voedselschaarste waardoor de voedselprijzen in de regio met 70% zijn gestegen!! Dat betekent: meer kosten per maaltijd voor de Stichting en ook meer kinderen die gebruikmaken van het programma. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te beseffen dat er dus meer geld nodig is en dat elk dubbeltje extra wat binnenkomt zeer welkom is! In het verleden was ik betrokken bij de oprichting van Stichting Kisiwa en ik heb jaren in het bestuur gezeten. Vandaar dat het werk van de stichting en het lot van de kinderen mij aan het hart gaat. Ik moet er niet aan denken dat er op den duur minder kinderen geholpen kunnen worden… Daarom actie!

En dan ga je denken: Wat kan ik doen? Het gaat is voedselschaarste, dus vond ik het symbolisch mooi om mijzelf een periode voedsel te ontzeggen en zo ook aan den lijve te ervaren wat het is om niet te eten. Ben benieuwd wat het met me gaat doen!"

Wil jij Margreeth sponsoren en Keniaanse kinderen een mooie toekomst geven? Ga naar de actiepagina: www.kisiwa.nl/vasten.

 

Artikel delen:
Reacties 49
 1. Pfff wat een reacties en een vooroordelen! Deze dame zit in een rolstoel en is zeer beperkt in haar lichaamsbeweging. Denk alsjeblieft eerst na voordat je reageert…


  ⚠️ Meld

 2. Gek dat ik bij het zien van de persoon op de foto met tegenzin het stukje ben gaan lezen.
  Zo te zien kan ze wel een week leven op een kop groene thee en een bak haver.
  Wat een kul, bah !


  ⚠️ Meld

 3. Gelukkig ervaart Margreeth Drost hoe het is om 36 uur geen eten te hebben. Net zoals mensen in een bejaardentehuis. Of minima ouders met kinderen:

  https://joop.vara.nl/nieuws/honderden-basisschoolkinderen-met-honger-in-de-klas

  Duizenden kinderen zitten straks weer in de klas in NEDERLAND zonder iets in de maag, want niet te betalen.

  Hoe zit het met de straatkinderen in Brazilië? Of de kinderen in Venezuela? Of de kinderen in Rusland of Oekraine?

  Begin eerst eens in eigen land en dan in Europa. In plaats van Afrika. Knettergek die Margreeth, compleet gehersenspoeld door D66/ Groenlinks / PvdA. Probeer eens zelf na te denken in plaats van te deugen.

  “De afgelopen 25 jaar is de bevolking van Afrika verdubbeld naar meer dan 1 miljard en omdat 6 tot 7 kinderen per vrouw op het zwarte continent nog steeds gebruikelijk zijn, kan een verdere verdubbeling naar 2 miljard verwacht worden tot het jaar 2050. In Nigeria wordt zelfs een stijging met 349% van op dit moment 160 miljoen naar 730 miljoen mensen in het jaar 2100 voorspeld. In landen zoals Mali (408%), Somalië (663%) of Malawi (741%) wordt door de Verenigde Naties nog een duidelijk grotere bevolkingsgroei voorspeld”.  ⚠️ Meld

 4. Voordat een land in Afrika ook maar een cent van mij krijgt, moet er eerst wat worden gedaan aan het aantal kinderen dat er wordt geboren in de Afrikaanse landen.

  Anders is het gewoon dweilen met de kraan open.


  ⚠️ Meld

 5. 2. In Nederland leven 288.000 kinderen in armoede (1). Voedselbanken helpen door voedseltekort dus slechts de armste kinderen binnen deze groep.

  De standaard voor armoede hier en in Afrika is natuurlijk wel een wereld van verschil en niet te vergelijken. Wanneer je hier officieel in armoede leeft kun je nog wel de eigenaar zijn van een 5e hands auto van 20 jaar oud, een t.v. in de huiskamer hebben staan en bellen met een smartphone.


  ⚠️ Meld

 6. Wat een gigantische kul.
  Voordat ik wat geef eerst de voedselbanken dicht.
  Ik moet eerrst weer 30 Euro bijleggen voor de zorgverzekering, anders kunnen de hoge heren niet hun divident uitkeren, want er moet wel winst worden gemaakt.

  Er is ook een probleem in Libie, er zijn te weinig rubberbootjes voor de kinderen daar, ze kunnen niet dobberen en de ouders maken zich ongerust. OPDONDEREN met die handel!!!


  ⚠️ Meld

 7. Vanwaar je boosheid over het feit dat er aandacht gevraagd wordt voor een organisatie die twee zeer sympathieke projecten uitvoert? Daar wordt niemand toch minder van?


  ⚠️ Meld

 8. Het is vechten tegen de bierkaai hier, ook dit artikel lokt kennelijk haat en onwaarschijnlijke domheid uit. Niet te geloven. ON-topic; mooie actie!


  ⚠️ Meld

 9. Na weken van tenenkrommend het log volgend, toch tijd om weer eens te reageren en wel onderstaand:

  Beste passant.:
  Zou je aub een andere naam kunnen gebruiken? Ik wil in de verste verte niet geassocieerd worden met types als jij!

  Verzin zelf een originele naam.

  @Leonardo:
  Volledig mee eens!

  Nu ga ik weer ondergronds totdat er op dit ooit zo mooie log weer normaal gereageerd kan worden. Veel plezier gewenst aan alle trollen die dit log in een paar maanden tijd volledig vernield hebben.  ⚠️ Meld

 10. Omdat wij de westerse Europese landen Afrika leegroven, hebben wij voldoende voedsel en zij niet. Tevens verdwijnt er geld in de pockets van de Afrikaanse regeringsleiders dat voor de burgers is bedoelt. En betreffend deze actie; Investeer geld in machines en onderwijs, zodat die mensen daar zelf hun voedsel kunnen produceren.


  ⚠️ Meld

 11. @Steven, maar dat is precies wat deze stichting aan het doen is:

  Voor basisschoolleerlingen:
  Een warme maaltijd zodat ze beter kunnen leren.

  Voor een student op het middelbaar onderwijs:
  ?? Schoolgeld
  ?? Boarding (eten en slapen op school)
  ?? Schoolboeken
  ?? Uniform
  ?? Incidentele kosten (bv. Bijdrage voor een nieuwe schoolbus)

  Voor een student op de universiteit:
  ?? schoolgeld
  ?? zakgeld

  Overige kosten, zoals pennen en potloden, moeten de leerlingen zoveel mogelijk zelf betalen. Zo blijven de ouders/verzorgers betrokken en krijgen ze niet alles gratis. Studenten op de universiteit moeten zelf in hun levensbehoeften voorzien. Zo geven we meer verantwoordelijkheid aan de student en leren ze voor zichzelf te zorgen.

  In het geval dat leerlingen geen ouders of andere mensen hebben die voor hun kunnen zorgen dan nemen wij dat zoveel mogelijk op ons. Een medewerker van ons functioneert in dat geval als verzorger. Hij of zij zal dan op ouderavonden komen en ook omzien naar de betreffende leerling in de maanden dat de school gesloten is.

  Na afronding van de opleiding moeten de leerlingen, zodra ze een baan gevonden hebben, meebetalen aan de opleiding van een andere student.  ⚠️ Meld

 12. Bericht door Ik, op 7 augustus 2017 22:07
  Pfff wat een reacties en een vooroordelen! Deze dame zit in een rolstoel en is zeer beperkt in haar lichaamsbeweging. Denk alsjeblieft eerst na voordat je reageert…

  Dit is het niveau van het huidige WeblogZwolle. :o:o:o


  ⚠️ Meld

 13. Lezende ‘De voedselprijzen in Kenia zijn met maar liefst 72% gestegen!’, dat heeft voor mij ook wel een hoog ‘jeuk’ gehalte kwa nieuws.

  Da’s echt NEP nieuws. ’t zal. Maar de Keniaanse overheid kunnen
  we toch niet zomaar hier wegzetten als debielen die dat laten gebeuren ?

  Enja, dan ’t mensie wat uit protest thee gaat drinken… Respect.  ⚠️ Meld

 14. @bernard

  Ok maar gebaseerd op enkel en alleen onderwijs brengt ze ook tot niets. Wanneer daar een infrastructuur is, waar nauwelijks bedrijven zijn, dan is er ook geen kennisoverdracht naar het bedrijfsleven toe.


  ⚠️ Meld

 15. @bernard

  Ok maar gebaseerd op enkel en alleen onderwijs brengt ze ook tot niets. Wanneer daar een infrastructuur is, waar nauwelijks bedrijven zijn, dan is er ook geen kennisoverdracht naar het bedrijfsleven toe.


  ⚠️ Meld

 16. @bernard

  Dat kan zo zijn, maar dat zijn merendeel bedrijven die niet zijn opgezet door de eigen bevolking. Het kapitaal (winst) van die (meestal westerse bedrijven) wordt niet herinvesteert in dat land, maar wordt rechtstreeks doorgesluisd naar het land van die zogenaamde investeerders. M.a.w. er vloeit altijd kapitaal uit die landen naar de westerse landen en niet andersom.


  ⚠️ Meld

 17. Ik zie twee vervelende berichten van iemand die dezelfde voornaam gebruikt. Er zijn niet zoveel mensen die Rokus heten…daarom even dit berichtje. De andere zijn NIET van mij.

  Margreeth, ik wens je heel veel succes toe met deze mooie actie.


  ⚠️ Meld

 18. Bericht door db, op 9 augustus 2017 11:12
  Hoe kan het dat een staaroperatie in Afrika ??35,- kost,
  en hier gemiddeld ??1365,-?

  Sterker nog: Hoe kan het dat ik voor hetzelfde bier hier ??2,70 betaal en in Portugal aan de boulevard ??1,00
  We zitten beide in de EU.


  ⚠️ Meld

 19. Mike, dat komt doordat Nederland wereldkampioen belasting heffen is, BTW, verpakkingsbelasting en horeca-ondernemers die oplichten tot kunst hebben verheven (vooral aan de kust).


  ⚠️ Meld

 20. Bericht door Leonardo, op 10 augustus 2017 11:49
  Mike, dat komt doordat Nederland wereldkampioen belasting heffen is, BTW, verpakkingsbelasting en horeca-ondernemers die oplichten tot kunst hebben verheven (vooral aan de kust).

  En toch zitten de terrassen elke dag vol, we vinden het blijkbaar niet zo heel erg. De benzineprijs is ook zo’n voorbeeld, mensen mopperen wel maar gooien rustig de tank weer vol onder de noemer “wat moet ik anders”
  Probleem is denk ik dat er zoals in de jaren 80 geen sterke leider meer opstaat en oproept om een week lang geen café meer te bezoeken of 2 dagen massaal niet meer te denken. Ik weet zeker dat er dan iets zou veranderen, maar we accepteren alles maar als makke schapen. Daar doe ik zelf natuurlijk ook aan mee.


  ⚠️ Meld

 21. Aangezien er mwnsen zijn die storen aan futiliteiten als persoons herkenning in titels heb ik besloten mijn nikname te veranderen in tokus
  Mvrgrt
  Rokus


  ⚠️ Meld

 22. Overigens vind ik beginnen met vasten om 20.00 uur wel erg slim: Een normaal mens zit of ligt dan toch maar met zijn togus op de bank lekker uit te buiken.


  ⚠️ Meld

 23. Bericht door Rokus Plantinga, op 9 augustus 2017 18:18
  Ik zie twee vervelende berichten van iemand die dezelfde voornaam gebruikt. Er zijn niet zoveel mensen die Rokus heten…daarom even dit berichtje. De andere zijn NIET van mij.

  Ze hebben u wel een mooie naam Rokus gegeven gezien het plaatje, hahahahah:D:D:D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.